Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній осінь › Запечені млинці з жульєном під вершковим соусом
Запечені млинці з жульєном під вершковим соусом

Запечені млинці з жульєном під вершковим соусом

Пропонуємо вам варіант ситного і смачного обіду. Запечені млинці з жульєном під вершковим соусом відрізняються особливим смаком та оригінальністю. Таку страву не дуже складно приготувати в домашніх умовах. Зате як ви порадуєте своїх близьких або раптом завітавших гостей, приготувавши дану страву. Адже, все в цій страві гармонійно поєднується. Млинці і печериці - це взагалі класика жанру. А якщо ще й приготувати такий прекрасний соус і запекти все в духовці - відтягнути за вуха ваших гостей буде неможливо. Ми вам рекомендуємо подавати таку страву в якості самостійної, трохи прикрасивши зеленню або овочами.

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Масло вершкове — 90 г.
  2. 2. Борошно — 1,5 ст. л.
  3. 3. Вершки (11%-22%) — 400 мл.
  4. 4. Мускатний горіх (мелений) — 0,5 ч. л.
  5. 5. Сир твердий — 150 г.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  7. 7. Печериці — 250 г.
  8. 8. Філе куряче (варене) — 250 г.
  9. 9. Яйце куряче — 2 шт.
  10. 10. Сир козячий — 50 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помити і почистити шампіньйони. Нарізати гриби, цибулю і варене куряче філе невеликими кубиками.

  2. Розтопити на сковороді 30 г. вершкового масла, додати нарізану цибулю, обсмажити до м'якості. Додати гриби, обсмажити до готовності.

  3. Для приготування соусу, необхідно розтопити на сковороді 60 г. вершкового масла, додати борошно. Змішувати до тих пір, поки борошно повністю не вбере в себе масло. Додати 150 мл. вершків і курячий бульйон, що залишився від варіння курячого філе. Змішувати вінчиком до загустіння. Додати в соус 100 г. натертого твердого сиру. Змішувати до тих пір, поки сир не розтане.

  4. У сковороду з грибами додати куряче філе і залити соусом з іншої сковороди. Перемішати.

  5. Розігріти духовку до 180°C. На заздалегідь приготовані млинці розкласти начинку з грибів і м'яса, скатати в рулети. Нарізати на 3-4 частини, залежно від висоти форми для випікання. Змастити форму шматочком вершкового масла, викласти стоячи кожен рулет, щільно притискаючи один до одного.

  6. Трохи збити 250 г. вершків з 2 яйцями, вилити суміш у форму з рулетами. Зверху викласти 50 г. тертого твердого сиру і 50 г. козячого, поламаного на шматочки.

  7. Поставити форму в духовку на 20-25 хвилин, відразу ж подавати до столу.