Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно сніданок осінь › Йогуртовий пиріг з гранатом
Йогуртовий пиріг з гранатом

Йогуртовий пиріг з гранатом

Дуже ефектний на вигляд пиріг з ніжним смаком, пікантною гранатовою кислинкою і тонким ароматом кардамону. В основі пирога борошно, манна крупа і йогурт, тому він виходить не дуже сухим. Але, за бажанням, сиропу можна приготувати більше і тоді трохи просочити ним пиріг. Якщо пиріг їсти будуть тільки дорослі, то, як варіант, можете додати в сироп трохи червоного вина, тоді пиріг придбає цікавий алкогольний аромат. Ще пиріг можна прикрасити попередньо збитими вершками, а потім гранатом з сиропом (або розрізати пиріг на дві частини і промазати на вибір вершками, білим шоколадом, улюбленим кремом).

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Кардамон — 5 г.
  2. 2. Манна крупа — 125 г.
  3. 3. Борошно — 125 г.
  4. 4. Розпушувач — 5 г.
  5. 5. Цукрова пудра — 150 г.
  6. 6. Йогурт — 150 г.
  7. 7. Яйце — 2 шт.
  8. 8. Ваніль — 5 г.
  9. 9. Гранатовий сік — 200 мл.
  10. 10. Гранат — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Змішати манну крупу, кардамон, просіяне борошно, розпушувач і 125 грам пудри. Збити йогурт, яйця і ваніль, потім додати борошняну суміш і перемішати до однорідної консистенції. Гранат розібрати на зерна.

  2. Тісто вилити у форму (заповнювати на половину) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30 хвилин. Сік уварити на половину з пудрою. Змішати сироп із зернами граната і прикрасити пиріг.