Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий сніданок › Дріжджовий пиріг зі слив
Дріжджовий пиріг зі слив

Дріжджовий пиріг зі слив

Пам'ятаєте, як наші бабусі управлялися з дріжджовим тістом? Які чудові дріжджові пиріжки вони пекли - це просто не передати словами. Легке, повітряне, ароматне дріжджове тісто було смакотою, а начинки - сливова, полунична, малинова. О, ці домашні дріжджові пироги були божественні. Пропонуємо сьогодні і вам повправлятися з дріжджовим тістом і спекти дріжджовий пиріг зі слив. І нехай вас не лякає дріжджове тісто. Пиріг вийде у всіх. Адже, наш рецепт універсальний, завдяки тому, що до його складу, крім дріжджів, ще входять йогурт і лимон, які сприяють тому, що тісто в будь-якому випадку вийде пишним. Сливи стануть відмінним наповненням пирога. Тому можете сміливо готувати дріжджовий пиріг зі слив.

Кількість порцій 8
Час приготування 230 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 270 г
  2. 2. Дріжджі — 7 г
  3. 3. Вода — 40 мл
  4. 4. Цукор — 320 г
  5. 5. Сіль — 3 г
  6. 6. Йогурт без добавок — 120 г
  7. 7. Лимон — 60 г
  8. 8. Яйце куряче — 1 шт.
  9. 9. Ваніль — 5 г
  10. 10. Масло вершкове — 140 г
  11. 11. Сливи — 1 кг
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розмішати дріжджі з теплою водою і залишити на 10 хвилин.У глибоку миску просіяти 240 грам борошна, 200 грам цукру, сіль, йогурт, яйце, цедру і ваніль. Додати дріжджі і збивати міксером на не великий швидкості близько хвилини.

  2. Масло розм'якшити і по трохи додати в борошняну суміш. Кілька хвилин збивати міксером до однорідного стану. Обсипати тісто рештою борошна і накрити миску з тістом плівкою або серветкою. Залишити на 1,5 години.

  3. Форму для випікання змастити маслом і посипати цукром. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Кожну половинку розрізати на часточки і викласти їх у форму.

  4. Дістати тісто і викласти його зверху на сливи. Знову накрити форму і залишити на 1,5 години. Розігріти духовку до 190 градусів.Поставити форму в духовку і випікати близько 30-35 хвилин. Дістати з духовки, дати трохи охолонути і розрізати на порційні шматочки.