Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка торти літо › Торт "Вишневий сад"
Торт "Вишневий сад"

Торт "Вишневий сад"

Освоїти приготування десертів з вишнею буде корисно кожному, навіть якщо ви не є щасливим власником розкішного вишневого саду. Влітку цієї ягоди у нас вдосталь в натуральному свіжому вигляді, а взимку її завжди можна замінити мороженою або консервованою. Візьміть на замітку, що шоколад, кисленька вишня і ніжний крем з вершковою нотою - одне з найбільш безпрограшних поєднань. Як, наприклад, в рецепті цього торта з чудовим "вологим" бісквітом і насиченим шоколадно-вишневим смаком.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Чорний шоколад — 200 г
  2. 2. Вершкове масло — 200 г
  3. 3. Яйця — 7 шт.
  4. 4. Цукор — 350 г
  5. 5. Борошно — 250-300 г
  6. 6. Крохмаль — 100 г
  7. 7. Панірувальні сухарі — 100 г
  8. 8. Ванільний цукор — 2 ч.л.
  9. 9. Розпушувач — 2 ч.л.
  10. 10. Вишня (свіжа свіжеморожена) — 500 г
  11. 11. Сметана — 500 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.

  2. Вершковому маслу дайте трохи полежати при кімнатній температурі, а потім розітріть з цукром (150 г) і ванільним цукром.

  3. Жовтки відділіть від білків (білки поки що помістіть в холодильник) і додайте жовтки до масла, все добре перемішайте.

  4. Додайте розтоплений шоколад, ще раз перемішайте.

  5. Введіть крохмаль, перемішайте.

  6. Слідом додайте панірувальні сухарі і ще раз перемішайте.

  7. Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, перемішайте отримане тісто.

  8. Духовку розігрійте до 180°C.

  9. Білки збийте до появи досить стійкою білої піни.

  10. Обережно з'єднайте білки з тестом, щоб вони не осіли.

  11. Форму змастіть маслом і викладіть половину отримав тесту. Випікайте в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин. В такий самий спосіб  спечіть другий корж.

  12. Кожен з отриманих коржів розріжте по горизонталі на дві частини, таким чином вийде чотири коржі.

  13. Для крему сметану збийте з цукром (200 г).

  14. З вишні видаліть кісточки. Якщо вона заморожена, дайте їй розморозити й злийте сік.

  15. Змастіть перший корж сметанним кремом, накрийте другим коржем і знову нанесіть шар крему.

  16. На другий корж викладіть вишню, накрийте третім коржем і змастіть кремом, після чого накрийте його останнім четвертим коржем.

  17. Прикрасити торт можна за смаком, наприклад, збитими вершками, шоколадною стружкою або кондитерської посипкою, коктейльними вишнями.