Нуга з фісташками
- 1. Мед — 150 г.
- 2. Цукор — 200 г.
- 3. Глюкоза — 30 г.
- 4. Яйце — 1 шт.
- 5. Сіль — 3 г.
- 6. Цукрова пудра — 65 г.
- 7. Масло какао — 65 г.
- 8. Мигдаль — 190 г.
- 9. Фісташки — 190 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку до 180°С, підсмажити мигдаль хвилин 10. Знизити температуру до 100°С, тримати горіхи в духовці, поки не знадобляться. Нагріти мед до 120°С.
Нагріти перший цукор (190 г.), воду (75 г.) та глюкозу до 150°С. Коли мед нагріється до 100°С, почати збивати яєчний білок з другим цукром (10 г.) та сіллю. Влити нагрітий до 120°С мед в білок, продовжуючи збивати. Влити нагріту цукрову суміш (фактично вже карамель). Збивати до тих пір, поки суміш не охолоне до 50°С, тоді додати цукрову пудру, масло какао, мигдаль та фісташки. Розмішати дерев'яною ложкою.
Викласти масу на силіконовий килимок чи папір для випікання, накрити другим килимком чи листом паперу, розкатати до товщини 1-2 см. Охолодити до застигання, зняти папір, нарізати на порції, загорнути нугу у плівку.