Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно осінь › Блонді з яблуками і лимонною глазур'ю
Блонді з яблуками і лимонною глазур'ю

Блонді з яблуками і лимонною глазур'ю

Восени настає сезон безлічі прекрасних сортів яблук. На їх основі можна приготувати щось цікавіше звичної шарлотки. Поєднання яблук і лимонної глазурі настільки смачне, що цей рецепт напевно стане одним з ваших улюблених! Щоб яблука не темніли при контакті з повітрям, перед кожним розрізом протирайте ніж часточкою лимона. Використовуйте для цього пирога соковиті і солодкі яблука. Сорти Джонатан, Джонаголд, Слава переможцям підійдуть ідеально. Приємного чаювання!

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Цукор — 50 г.
  4. 4. Мигдаль — 50 г.
  5. 5. Кардамон — 1 ч. л.
  6. 6. Яблука — 2 шт.
  7. 7. Вершкове масло — 90 г.
  8. 8. Яйця — 2 шт.
  9. 9. Цукрова пудра — за смаком
  10. 10. Лимон — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Прогріти духовку до 180°С. Застелити пекарським папером форму 20х30 см. Одне яблуко нарізати тонкими часточками, друге - кубиками. Мигдаль дрібно нарізати.

  2. Змішати борошно з розпушувачем, додати мигдаль і кардамон. Вмішати кубики яблук.

  3. У маленькій мисці змішати вінчиком масло і яйця. Додати їх до сухих інгредієнтів, перемішавши до однорідності. Перекласти суміш у форму. Розкласти зверху тонкі часточки яблук.

  4. Випікати протягом 20 хвилин, до легкого золотистого відтінку. Дати охолонути у формі.

  5. У невеликій мисці змішати цукрову пудру з цедрою і соком лимона, додавши 2 столові ложки окропу. Розподілити суміш по пирогу і дати застигнути.