Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська день народження риба осінь › Запечена сьомга під шпинатним соусом
Запечена сьомга під шпинатним соусом

Запечена сьомга під шпинатним соусом

Сьомга - представниця сімейства лососевих, більше того її називають "королевою лососів". Порада: при виборі свіжої сьомги потрібно знати, що у цієї риби у свіжому вигляді немає яскраво вираженого рибного запаху, тушка повинна бути щільною і пружною. М'ясо у цієї рибки ніжне і не вимагає тривалої термічної обробки: не потрібно його довго замочувати, смажити або варити. Термічна обробка повинна бути короткочасною, і тоді смак риби вийде близьким до ідеального. Запечена сьомга під шпинатним соусом - один із варіантів приготування цієї риби. Сьомга ідеально підходить для запікання. У вас вийде дуже смачна рибка під ніжним соусом.

Кількість порцій 6
Час приготування 55 хв

  1. 1. Сьомга — 700 г.
  2. 2. Вершки 15-20% — 300 мл.
  3. 3. Цибуля — 150 г.
  4. 4. Шпинат — 100 г.
  5. 5. Часник — 3 зубчика
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Сік лимона — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу нарізати шматочками товщиною близько 1-1.5 см., викласти у форму для запікання. Посолити, поперчити. Збризнути соком лимона. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.

  2. Для приготування соусу нарізати дрібно часник і цибулю. Шпинат також дрібно нарізати.

  3. На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю і часник.

  4. Додати вершки, перемішати. Варити до легкого загустіння.

  5. У масу додати шпинат. Перемішати.

  6. Посолити, поперчити, прибрати з вогню. На тарілки викласти рибу, полити соусом.