Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська на кожен день гарнір овочі › Запечена молода картопля в кунжутній скоринці
Запечена молода картопля в кунжутній скоринці

Запечена молода картопля в кунжутній скоринці

З таких простих продуктів як картопля, сметана і кунжутна олія можна приготувати шикарну і неймовірно смачну вечерю чи обід. Отже, все що вам потрібно для запеченої молодої картоплі в кунжутной скоринці - це парочка інгредієнтів і півгодини часу. А смак страви вийде запаморочливий. Адже, кунжутне насіння дуже добре поєднується з запеченими продуктами. Воно створює ту знамениту хрустку і ароматну скоринку, яка робить продукти соковитими і м'якими. До того ж кунжут ще й дуже корисний. Ми вже, звичайно, не говоримо про величезну користь молодої картоплі. Тому не втрачайте час, адже, через півгодини ви можете вже їсти цю смачну й ароматну страва!

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Картопля молода — 300 г
  2. 2. Кунжут — 40 г
  3. 3. Кунжутна олія — 2 ст. л.
  4. 4. Сіль — 10 г
  5. 5. Сметана — 100 г
  6. 6. Кріп — 50 г
  7. 7. Часник — 2 зуб.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю добре вимити і розрізати навпіл (якщо невелика) або на часточки. Посолити, змішати з олією і дати трохи постояти.

  2. Духовку розігріти до 190-200С.

  3. Кунжут злегка обсмажити на сухій сковорідці. Вмочити зрізи картоплі в кунжут і викласти на змащене олією деко в один шар. Запікати 25 хвилин.

  4. Для соусу змішати сметану, сіль, кріп, дрібно нарізаний часник. Дати настоятися поки печеться картопля.

  5. Подавати гарячу картоплю з соусом і свіжими овочами.