Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська російська випічка літо › Рогалики з абрикосами
Рогалики з абрикосами

Рогалики з абрикосами

Відомі на весь світ і всіма улюблені борошняні ласощі рогалик вперше були спечені в ХVII сторіччі кондитером до знаменної події – захопленню турками венеціанської фортеці. З тих пір рогалик почали випікати зігнутої форми, яка нагадує півмісяць – символ турецького прапора. Однак, ця цікава версія була з тріском зруйнована вченим Карлом Тепли, який стверджував, що перша згадка про рогалики датується далеким ХII століттям. Пропонуємо відволіктися від передісторії і зайнятися більш захоплюючою справою – спекти сирні рогалики з пряною абрикосовою начинкою. Задоволені обличчя рідних не змусять засумніватися в досконалості цієї ніжної та ароматної домашньої випічки. Саме час ставити чайник.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 150 г
  2. 2. Сир кисломолочний — 150 г
  3. 3. Вершкове масло — 150 г
  4. 4. Яйце — 2 шт.
  5. 5. Абрикос — 5 шт.
  6. 6. Цукор — 3 ст. л.
  7. 7. Кориця — 5 г
  8. 8. Ванілін — 5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати сир і борошно в мисці. Додати нарізане кубиками масло, розтерти суміш руками

  2. Додати яйце і замісити тісто. Скачати його в кулю і покласти в холодильник на годину.

  3. Абрикоси порізати невеликими шматочками, відкинути на сито і посипати цукром, ваніллю і корицею. Дати постояти, поки охолоджується тісто.

  4. Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні, вирізати з нього трикутники. На основу отриманих трикутників викладати трохи начинки і згортати рогалики.

  5. Деко застелити пергаментним папером і змастити маслом. Викласти рогалики на відстані 2-3 см один від одного, змастити яйцем.

  6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Злегка охолодити і подати до столу.