Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська обід осінь › Суп із макаронами і песто
Суп із макаронами і песто

Суп із макаронами і песто

Завжди нам хочеться чогось незвичайного і невластивого нашій кухні. Зараз дуже багато говорять про соуси песто. Мало хто знає, що слово "песто" походить від італійського слова "pestare" і позначає воно "топтати", "розтирати". Песто - це популярний соус італійської кухні на основі оливкового масла, базиліка і сиру. Найбільше песто підходить до пасти, або для приготуванні супів і лазаньї. Сьогодні-то ми й приготуємо суп з песто. Ще один цікавий факт. Вважається, що песто відомий ще з часів Римської імперії, однак перше документальне свідчення про приготування такого соусу згадується в 1865 році. Суп з макаронами і песто - це швидкий і легкий варіант приготування обіду. Суп виходить поживним.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Філе куряче — 200 г.
  2. 2. Бульон овочевий — 2 л.
  3. 3. Часник — 4 шт.
  4. 4. Цибуля біла — 1 шт.
  5. 5. Горіхи кедрові — 30 г.
  6. 6. Базилік — 1 пучок
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
  8. 8. Олія оливкова — 150 г.
  9. 9. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
  10. 10. Макарони — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невеликій каструлі з оливковою олією обсмажити нарізану півкільцями цибулю. Коли цибуля почне золотитися влити бальзамічний оцет, викласти куряче філе, нарізане шматочками.

  2. Обсмажити куряче філе до готовності, після залити овочевим бульйоном.

  3. Довести бульйон до кипіння, висипати макарони, варити постійно змішуюючи до готовності.

  4. У блендер висипати базилік, петрушку, часник, горіхи і 0,5 ст. оливкової олії. На невеликій швидкості збити, не доводячи до крему. Готовим соусом заправити суп при подачі.