Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно › Лимонний мадлен
Лимонний мадлен

Лимонний мадлен

Мадлен – знамените і всіма улюблене французьке бісквітне печиво, що випікається у формі морських черепашок. Простота приготування і неймовірний смак зробили цю випічку популярною далеко за межами Франції. Своїй появі «мадленки» зобов'язані кмітливій і розторопній служниці, яка, рятуючи становище, на швидку руку спекла ці нехитрі ласощі для свити, що зібралася на королівський бал. Десерт припав до душі і польському королю, і всім гостям, тому було вирішено назвати цей кулінарний шедевр ім'ям дівчини – Мадлен. З тих пір випічка користується незмінним успіхом. Врятуйте і Ви становище, якщо раптово прийшли гості: спечіть лимонні «мадленки». Всі будуть в захваті від ароматного печива.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Цукор — 100 г.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Масло вершкове — 120 г.
  4. 4. Лимон — 100 г.
  5. 5. Борошно — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця збити з цукром в пишну масу. Вершкове масло розтопити і охолодити. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Сік вичавити.

  2. Змішати вищевказані інгредієнти. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати мадлен близько 25 хвилин.