Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита легкий плита › Пюре з селери
Пюре з селери

Пюре з селери

Селера - досить специфічний овоч, в блюда його додають в невеликих кількостях. Найчастіше використовується його корінь. Корінь селери - дуже корисний продукт. Його можна варити, смажити, тушкувати, маринувати, солити. З кореня селери готують супи і салати, а також можна приготувати чудовий легкий, дієтичний гарнір - альтернатива картопляному пюре - пюре з селери. У такого пюре немає різкого смаку селери, тільки незвичайний легкий пряний присмак і впізнаваний аромат, характерний для всіх страв, що включають селеру. Такий гарнір найкраще підійде до м'яса, а також пюре з селери можна подавати разом з сиром рокфор.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Корінь селери — 1 кг.
  2. 2. Вода — 600 мл.
  3. 3. Оливкова олія — 2 ст. л.
  4. 4. Морська сіль — 1 ч. л.
  5. 5. Мелений чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помити, очистити і нарізати корінь селери невеликими кубиками. Покласти в каструлю, залити киплячою водою, варити до м'якості 30 хвилин.

  2. Злити воду, залишивши частину, щоб розбавляти пюре. За допомогою блендера збити пюре до гладкості, додавши оливкову олію.

  3. Приправити сіллю і перцем.