Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка духовка випічка › Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками
Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками

Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками

Запіканки, якими годували нас в далекому дитинстві, були куди більш корисніше більшості тих страв, що ми їмо сьогодні. Давайте згадаємо класичний рецепт, трохи вдосконалимо його і подбаємо про себе і, звичайно, про малюків, якщо вони є у вашій родині. Їм така смакота точно сподобається! До речі, при бажанні до запеканочки можна подати сметану, збиту з цукром, або заварний крем - буде особливо смачно і святково. Впевнені, що цей дієтичний рецепт обов'язково "приживеться" у вашій родині.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Молоко — 2,5 склянки
  2. 2. Рис — 1 склянка
  3. 3. Вершкове масло — 100 г + ще трохи для змазування форми
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Цукор — 1/3 склянки
  6. 6. Морква — 2 шт.
  7. 7. Яблука — 2 шт.
  8. 8. Ванільний цукор — 1 ч.л.
  9. 9. Родзинки — 100 г
  10. 10. Мелена кориця — 2 ч.л
  11. 11. Сіль — дрібка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Родзинки промийте і замочіть в теплій воді.

  2. Духовку нагрійте до 180°C.

  3. У каструльку влийте молоко і доведіть його до кипіння. Як тільки молоко закипить, всипте рис, трохи посоліть і варіть, помішуючи, на повільному вогні близько 20 хвилин до отримання густої каші.

  4. Потім зніміть каструлю з вогню, дайте рису злегка охолонути і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності.

  5. Моркву натріть на середній терці.

  6. Яблука очистіть, видаліть сердцевинки і наріжте їх дрібними кубиками. Посипте корицею і перемішайте.

  7. Жовтки відокремте від білків. Покладіть білки на холод.

  8. Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром, з'єднайте з рисом і перемішайте.

  9. Туди ж додайте моркву, яблука і набубнявілі родзинки, все добре перемішайте.

  10. Білки збийте з дрібкою солі до стійкої піни. Акуратно з'єднайте їх з рисової сумішшю, обережно перемішайте.

  11. Отриману масу викладіть у змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером форму, розрівняйте.

  12. Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Готову запіканку остудіть і розріжте на порції.