Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка європейська весна › Гарбузове суфле
Гарбузове суфле

Гарбузове суфле

Суфле - це дуже витончений і вишуканий десерт. Його наявність на солодкому столі завжди обіцяє успіх господині. Адже, приготувати суфле зовсім не важко, але ця тонка справа вимагає вмілості та потрібного рецепта. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати гарбузове суфле. Це дуже ніжне і корисне суфле. Гарбуз - низькокалорійний продукт, а тому підходить для дієтичних цілей. Крім того, гарбузове суфле - це вітамінний десерт і його необхідно давати дітям. Адже, гарбуз - це джерело вітамінів. Його споживання відіграє значну роль в обміні речовин у кістках і в сполучній тканині, а також у здоровій роботі нирок. Вітамін К, який міститься в гарбузі, бере участь у засвоєнні кальцію та в забезпеченні взаємодії кальцію і вітаміну D.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Гарбуз — 120 г.
  2. 2. Яйце — 3 шт.
  3. 3. Цукор — 15 г.
  4. 4. Сіль — 3 г.
  5. 5. Вершкове масло — 50 г.
  6. 6. Борошно — 30 г.
  7. 7. Крохмаль — 5 г.
  8. 8. Молоко — 120 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°С. Гарбуз почистити від зернят, порізати середніми шматочками, загорнути у фольгу та запікати до м'якості. Злегка охолодити та перетворити на пюре. Відокремити білки від жовтків.

  2. Розтопити на сковороді вершкове масло, всипати просіяне борошно. Прогріти, помішуючи та зняти з вогню. Не припиняючи помішувати, влити тепле молоко. Додати жовтки, кожного разу помішуючи. Додати гарбузове пюре, злегка охолодити.

  3. Збити білки у стійку піну, засипати цукор та крохмаль. Збивати, поки суміш не стане щільною та блискучою. Додати гарбузову суміш, перемішуючи легкими рухами знизу вгору, щоб білки не осіли. Розігріти духовку до 180°С. Форми для суфле змастити вершковим маслом та злегка присипати цукром. Викласти суфле, поставити в духовку та готувати 15 хвилин.