Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка обід літо › Котлети із індички з сиром і помідорами
Котлети із індички з сиром і помідорами

Котлети із індички з сиром і помідорами

Всі ми звикли асоціювати фрукти і овочі з величезною користю. На щастя, це далеко не весь список «вітамінних» продуктів. Так, наприклад, у м'ясі індички в рекордних кількостях містяться вітаміни А і Е, а також приголомшливий набір цінних мікроелементів. І при цьому шкідливого холестерину в цьому ніжному м'ясі на порядок менше, ніж у свинині, телятині та яловичині. Ось чому страви з індичатини вважаються дієтичними і низькокалорійними. Але і приголомшливий смак – теж не остання їх гідність. Вашій увазі смачні, соковиті і дуже красиві котлетки із індички з сиром і помідорами для Вашого святкового застілля. Готувати їх необхідно в два етапи: спочатку на сковороді, потім – відправити в духовку.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Філе індички — 1 кг
  2. 2. Батон — 150 г
  3. 3. Молоко — 0,5 склянки
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Помідори — 3 шт.
  6. 6. Твердий сир — 200 г
  7. 7. Панірувальні сухарі — 150 г
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Мелений чорний перець — за смаком
  10. 10. Рослинна олія для смаження — 5 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Хліб замочіть в молоці.

  2. Філе індички пропустіть через м'ясорубку або подрібнювач.

  3. Цибулю також прокрутіть або подрібніть і з'єднайте з фаршем.

  4. Розм'яклий хліб злегка відіжміть і теж додайте у фарш.

  5. Посоліть і поперчіть за смаком і все добре перемішайте .

  6. З фаршу сформуйте середнього розміру котлетки і обваляйте їх у панірувальних сухарях (в сухарі можна додати кунжут і будь-які спеції на ваш смак, наприклад, паприку або куркуму).

  7. У сковороді добре розігрійте олію і обсмажте в ньому котлети по 5-7 хвилин з кожного боку.

  8. Тим часом духовку розігрійте до 180°C.

  9. Обсмажені котлети викласти у форму для запікання.

  10. Помідори наріжте кружечками, сир натріть на середній терці.

  11. На кожну котлету покладіть по кружечку помідора і посипте тертим сиром.

  12. Запікайте в розігрітій духовці до розплавлення сиру (близько 15 хвилин).