Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка європейська сир вегетаріанські страви › Сирне суфле з мускатним горіхом
Сирне суфле з мускатним горіхом

Сирне суфле з мускатним горіхом

Повітряне, легке, невагоме. Всі ці чудові слова в точності описують найсмачнішу французьку страву суфле. Напевно всі відразу подумали про шоколадно-вершковоий десерт, що тане в роті. А ось і ні. Вашій увазі дохідливий рецепт сирного суфле з мускатним горіхом. Ви безпам'ятно закохаєтесь в цю страву ще на етапі її приготування, коли з духовки почне доноситися божественний аромат свіжої випічки та пряних спецій. Соковита сирна начинка, дбайливо загорнута ніжним м'якушем, і хрустка золотава скоринка нікого не залишать байдужим. І наостанок хочеться відзначити, що суфле в порційних чашках – це не тільки швидко і смачно, але ще і дуже зручно: і гостей можна здивувати, і рідних порадувати.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сир плавлений — 150 г.
  2. 2. Молоко — 200 мл.
  3. 3. Масло вершкове — 50 г.
  4. 4. Горіх мускатний — 3 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 50 г.
  6. 6. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору. По трохи додавати молоко, перемішуючи. Довести молочну суміш до загустіння (готувати близько 2-3 хвилин на маленькому вогні).

  2. Сир нарізати шматочками. Додати сир в молочний соус і всипати мускатний горіх. Готувати до розплавлення сиру і вимкнути вогонь. Відразу ж додати яєчні жовтки, розмішати і дати трохи охолонути. Збити білки і додати в сирну масу.

  3. Духовку розігріти до 170°C. Сирну масу вилити у формочки (заповнювати на 3/4) і поставити їх у духовку. Випікати суфле близько 20-25 хвилин.