Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти холодильник італійська день народження › Тірамісу без яєць з кавовим лікером
Тірамісу без яєць з кавовим лікером

Тірамісу без яєць з кавовим лікером

Любите тірамісу? Приготуйте цей смачний, всіма відомий десерт вдома. Італійське бісквітне печиво савоярді – традиційна основа тірамісу. Просочене кавовим лікером, воно стає неймовірно м'яким і ароматним. Ніжний вершковий крем з маскарпоне, який покриває «дамські пальчики», надає десерту повітряну, пористу текстуру. Тірамісу тане в роті, і Ви не зможете відірватися від такої смакоти. Простота цього рецепта полягає в тому, що тірамісу не потрібно випікати в духовці, досить укласти всі інгредієнти шарами і охолодити отриманий десерт. До того ж, як Ви звернули увагу, в основі цього тірамісу немає яєць, що відрізняє його від класичного рецепту.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Сир маскарпоне — 500 г.
  2. 2. Пудра цукрова — 2 ст. л.
  3. 3. Лікер кавовий — 2 ст. л.
  4. 4. Кава свіжезварена — 250 мл.
  5. 5. Печиво савоярді — 250 г.
  6. 6. Шоколад — 400 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці сир із цукровою пудрою, окремо змішати каву з лікером.

  2. Вимочити половину печива в кавово-лікерній суміші, викласти у форму, викласти зверху на печиво у формі половину крему із маскарпоне з пудрою, розподілити по всій поверхні.

  3. Половину печива вимочити в кавової суміші, викласти зверху на крем, зверху на другий шар печива викласти другу половину крему.

  4. Накрити форму зверху харчовою плівкою, залишити в холодильнику на 6 годин. При подачі посипати зверху тертим шоколадом.