Кокосово-мигдальні цукерки в шоколаді
Перші цукерки почали робити близько трьох тисяч років тому на Близькому Сході. Люди тоді не знали ні шоколаду, ні цукру, і використовували фініки і мед або мед, горіхи та інжир.
Після того, як в Центральну і Південну Америку прийшли конкістадори, європейці теж дізналися, що таке шоколад. Тільки шалено багаті люди могли собі його дозволити, адже пити шоколад прирівнювалося до того ж, що пити гроші. Багато хто дозволяв собі випити шоколад тільки в присутності тих людей, яких потрібно було переконати в тому, що ти фінансово заможна людина. За 100 насінин какао могли продати найдорожчого раба, а за кілька жмень какао бобів можна було купити хороший будинок. Тепер шоколад став звичним для нас і ми можемо використовувати його для приготування абсолютно різних страв, але в першу чергу - десертів.
- 1. Молоко сгущене — 200 мл.
- 2. Екстракт ванільний — 1 ч. л.
- 3. Сіль — 3 г.
- 4. Цукрова пудра — 450 г.
- 5. Кокосова стружка — 400 г.
- 6. Мигдаль смажений — 100 г.
- 7. Шоколад молочний — 450 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Форму для випікання застелити фольгою, яку змастити маслом. У мисці змішати згущене молоко, сіль і ваніль. Перемішати.
Обережно вмішати цукрову пудру в суміш, постійно помішуючи. Додати кокосову стружку, також весь час змішувати суміш. Перекласти масу у форму, розрівняти. Викласти зверху горіхи, рівномірно їх розподіливши по всій поверхні, поставити в холодильник на 1 годину.
Дістати форму з холодильника, розрізати на маленькі шматочки, прямокутної форми. Деко застелити харчовим папером, шоколад розтопити на водяній бані.
Занурити цукерки в шоколаді, після чого перекласти на деко. Охолодити протягом 30 хвилин, поки шоколад не застигне.