Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита птиця осінь › Шахи корма
Шахи корма

Шахи корма

Шахи корма (або просто корма) вважається найпопулярнішою у світі індійською стравою. Приставка «шахи» у назві страви означає, що її подавали до столу індійським князям. Слово «корма» дослівно перекладається як тушкування їжі. Не складно здогадатися, що страву готують саме так. Корма готується з м'яса (найчастіше використовують куряче філе або баранину), яке тушкується на малому вогні в йогурті і кокосовому молоці. Туди ж додається горіхово-зерняткова суміш і спеції. Не звичайно, правда? Дивовижне поєднання інгредієнтів і гостро-солодкий смак – все в дусі індійської кухні. Обов'язкова пряність, без якої корма не корма – це карі. Існує і вегетаріанський варіант страви, в цьому випадку м'ясо замінюють овочами.

Кількість порцій 5
Час приготування 45 хв

  1. 1. Куряче філе — 700 г.
  2. 2. Мигдальний горіх — 120 г.
  3. 3. Йогурт — 300 г.
  4. 4. Вершкове масло — 2 ст. л.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Часник — 2 зубчики
  7. 7. Перець чилі — 1 шт.
  8. 8. Корінь імбиру — 4 см.
  9. 9. Лимон — 0,5 шт.
  10. 10. Кокосове молоко — 3 ст. л.
  11. 11. Карі — 2 ст. л.
  12. 12. Борошно кукурудзяне — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Подрібнити цибулю, почистити імбир, витягти насіння в перці.

  2. Подрібнити разом імбир, чилі, часник і мигдаль. Додати 150 мл. води і зробити горіхову пасту.

  3. Курку порізати на порційні шматочки.

  4. На середньому вогні розтопити масло, обсмажити в ньому цибулю, додати карі і кукурудзяну муку.

  5. Додати йогурт, горіхову пасту, курку і перемішати.

  6. Тушкувати під кришкою на середньому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею додати кокосове молоко та сік лимона.