Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита випічка борошно літо › Рулет із горіховою начинкою, корицею і медовим сиропом
Рулет із горіховою начинкою, корицею і медовим сиропом

Рулет із горіховою начинкою, корицею і медовим сиропом

Якщо Ви любите солодку випічку, цей рецепт для Вас. Начинка запропонованого рулету: горіхи, змішані з цукром і корицею і залитий зверху медовий сироп - це елементи, запозичені від пахлави. Тому любителі хрустких ромбів пахлави відчують в начинці смак свого улюбленого частування. Візьмуть на замітку цей рецепт і любителі ніжних рулетів. Одним словом, рулет з горіховою начинкою, корицею і медовим сиропом сподобається всім. Порада: перед тим, як полити рулетик медовим сиропом, зробіть проколи зубочисткою на поверхні остиглого рулету і дайте йому трохи настоятися.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 280 г.
  2. 2. Молоко — 240 мл.
  3. 3. Мигдаль — 50 г.
  4. 4. Фісташки — 50 г.
  5. 5. Цукор — 120 г.
  6. 6. Вершкове масло — 60 г.
  7. 7. Розпушувач — 10 г.
  8. 8. Цукор коричневий — 1,5 ст. л.
  9. 9. Кориця — 1 ч. л.
  10. 10. Яйце — 1 шт.
  11. 11. Мед — 3 ст. л.
  12. 12. Cіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для начинки подрібнити горіхи. Залишити 1 столову ложку для прикраси, інші горіхи змішати з коричневим цукром і корицею.

  2. Для тіста натерти вершкове масло на тертці і заморозити його. У мисці змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, додати заморожене масло. Поступово влити холодне молоко, замісити тісто.

  3. Розігріти духовку до 200°C. Змастити маслом форму для кексу. Розкатати тісто в прямокутник і змастити його злегка збитим яйцем.

  4. Начинку розподілити тонким шаром по всій поверхні і, починаючи з меншої сторони, закрутити в рулет. Далі покласти його в підготовлену форму для кексу. А форму поставити в духовку на 35-40 хвилин.

  5. Після того, як рулет трохи охолоне, (близько 5-7 хвилин) витягнути його з форми.

  6. Для медового сиропу з'єднати в сотейнику цукор, мед, трохи води і прогріти на середньому вогні до повного розчинення цукру. Потім довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 5 хвилин.

  7. Коли сироп буде готовий, половиною сиропу залити рулет, а зверху прикрасити подрібненими горіхами.

  8. Нарізати рулет на порційні шматочки і подавати з медовим сиропом, що залишився.