Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка середній осінь › Пиріг гарбузовий
Пиріг гарбузовий

Пиріг гарбузовий

Більш корисного пирога ніж гарбузовий складно знайти. Гарбуз – невичерпне джерело необхідних організму вітамінів та мікроелементів. Особливо важливим є вживання гарбуза для дітей. Нам відомо, що при запіканні усі корисні якості гарбуза зберігаються, таким чином, цей пиріг – незамінна частина раціону. Також цей пиріг дуже ситний та стане чудовим сніданком перед насиченим робочим або навчальним днем. Він наповнить вас необхідною енергією і силою для звершення важливих справ. Можна сміливо проявити фантазію в прикрашанні пирога – вершкова глазур і сахарна пудра – вірні помічники в цій приємній справі.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Гарбуз — 600 г.
  2. 2. Борошно — 0, 5 кг.
  3. 3. Масло вершкове — 250 г.
  4. 4. Цукор — 300 г.
  5. 5. Яйця — 4 шт.
  6. 6. Родзинки — 100 г.
  7. 7. Горіх волоський — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Близько години запікати гарбуз, попередньо його покласти в жароміцну форму. Готовий гарбуз відставити, до повного охолодження. Потім вийняти м’якоть та розім’яти ложкою або збити кухонним комбайном.

  2. Насипати у велику миску муку та корицю, додати нарізане шматочками масло і цукор. Змішувати дану суміш близько 20 секунд, крихта повинна бути крихкою та розсипчастою. Розтерти гарбуз та яйця, додати їх до тіста та змішувати поки воно не стане однорідним. Горіхи насипати разом з родзинками в тісто та розмішати його.

  3. Форму для пирога змастити вершковим маслом, посипати борошном та викласти в неї тісто, розрівняти поверхню. Випікати протягом години в розігрітій до 180°C духовці. Залишити пиріг у формі на 5 хвилин, потім викласти на кухонну решітку остигати. Пиріг можна прикрасити вершковою глазур'ю або цукровою пудрою.