Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка випічка борошно › Португальські вершкові тістечка
Португальські вершкові тістечка

Португальські вершкові тістечка

Португальські тістечка під назвою pastel de nata надзвичайно популярні не тільки у себе на батьківщині, але й у Канаді, Австралії, Люксембурзі, Франції, США - завдяки іммігрантам з Португалії, які привозили з собою улюблений рецепт. За переказами, ці тістечка винайшли католицькі ченці. Справа в тому, що в Середні століття найбільше яєць вироблялося в монастирських господарствах - білки використовували у виноробстві для виробництва знаменитого порто, а також для накрохмалювання чернечих одягів. А з жовтків - не пропадати ж добру! - монахи навчилися готувати всяку смакоту. Зокрема, і такі чудові тістечка.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно — 240 г
  2. 2. Вершкове масло — 100 г
  3. 3. Сіль — дрібка
  4. 4. Яйця — 4 шт.
  5. 5. Цукрова пудра — 50 г
  6. 6. Вершки (будь-якої жирності) — 350 мл
  7. 7. Цукор — 75 г
  8. 8. Ванілін — дрібка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно (200 г) просійте в широку миску.

  2. Додайте сіль і масло і все порубати ножем у дрібну крихту.

  3. Влийте 5 ст.л. крижаної води і швидко замісіть м'яке тісто. Скачайте його ковбаскою і розріжте на 6 шматочків.

  4. Кожну частину розкачайте в коло і викладіть в порційні формочки для кексів. Поставте на 30 хвилин у холодильник.

  5. Тим часом духовку нагрійте до 250°C.

  6. Для крему білки відокремте від жовтків (білки нам не знадобляться). Жовтки розітріть в каструльці з цукровою пудрою і рештою борошна.

  7. Вершки з цукром і ваніліном доведіть до кипіння. Вершки трохи остудіть і влийте, швидко помішуючи, в жовткову суміш.

  8. Коли маса стане однорідною, знову поставте каструльку на повільний вогонь і проваріть до загустіння. Трохи остудіть.

  9. Формочки з тістом дістаньте з холодильника і заповніть отриманим кремом на 2/3 висоти. Поставте в розігріту духовку і випікайте приблизно 15-20 хвилин.

  10. Готові тістечка при подачі можна посипати цукровою пудрою і корицею.