Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка європейська птиця весна › Курячі тюфтельки у вершковому соусі
Курячі тюфтельки у вершковому соусі

Курячі тюфтельки у вершковому соусі

Тюфтельки - блюдо, яке представляє собою кульки з м'ясного фаршу. У запропонованому рецепті використовується курячий фарш. У нього ніжна консистенція. Відмінна риса тюфтельок - наявність в їх складі, залежно від рецепту, крім основного інгредієнта - м'ясного фаршу таких інгредієнтів, як хліб, рис, яйця, цибуля. У цьому рецепті використовується булочка, розмочена в молоці, і ріпчаста цибуля. Тюфтельки подаються з соусом, в якому вони тушкувалися. Завдяки вершковому соусу тюфтельки за цим рецептом виходять дуже соковитими і ніжними. Кульки з фаршу формуйте вологими руками - так зручніше, а розмір вибирайте самостійно.

Кількість порцій 6
Час приготування 55 хв

  1. 1. Куряче філе — 500 г.
  2. 2. Ріпчаста цибуля — 150 г.
  3. 3. Булочка — 200 г.
  4. 4. Молоко — 150 мл.
  5. 5. Вершки — 500 мл.
  6. 6. Твердий сир — 300 г.
  7. 7. Часник — 3 зубчики
  8. 8. Петрушка — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Булочку замочити в молоці, філе і цибулю пропустити через м'ясорубку.

  2. Змішати фарш, цибулю і булочку. Посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.

  3. Сформовані з фаршу тюфтельки викласти у форму, злегка змащену соняшниковою олією.

  4. Запікати в духовці при температурі 180°С 15 хвилин.

  5. Приготувати соус: у вершки додати дрібно порізані петрушку і часник і натертий на дрібній тертці сир, перемішати.

  6. Дістати форму з духовки, залити тюфтельки приготованим соусом. Запікати при температурі 180°С ще 20 хвилин.