Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка духовка › Кекс "Душевний"
Кекс "Душевний"

Кекс "Душевний"

Щоб точніше передати смак цього кексу (а перед їжею по-справжньому апетитною всі слова бліднуть і тушуються, тому нехай ваша уява сама намалює потрібний образ) - ми попросимо вас уявити, що ви прийшли в гості до найкращих друзів, яких не бачили дуже давно, і п'єте чай із кексом (між іншим, за рецептом бабусі), і розлітається він стрімко. По-перше, тому що розмова цікава, по-друге, тому що кекс просто тане в роті. І начебто вже все з'їдено, а ви все сидите за столом і розмовляєте, і на душі тепло ... Ось такий у нього смак: домашній, в міру солодкий, повний ніжності й затишку.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Борошно — 1,5 склянки + ще трохи для посипки
  3. 3. Цукор — 1 склянка
  4. 4. Сіль — дрібка
  5. 5. Вершкове масло — 100 г + ще трохи для змащення форми
  6. 6. Сода — 1 ч.л.
  7. 7. Апельсин — половинка
  8. 8. Сир — 250 г
  9. 9. Родзинки (за бажанням) — 50 г
  10. 10. Курага (за бажанням) — 50 г
  11. 11. Ванілін — на кінчику ножа
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку нагрійте до 180°C.

  2. Вершкове масло розріжте на кілька шматочків, покладіть в каструльку і поставте її в гарячу духовку, щоб розтопити масло.

  3. Тим часом добре збийте яйця з цукром, ваніліном і сіллю.

  4. Влийте розтоплене масло (воно має бути трохи теплим, але не гарячим!). Все добре перемішайте.

  5. Всипте соду і зверху відразу ж залийте її соком, вичавлюючи його з апельсина (в цьому рецепті замість апельсина ви також можете використовувати лимонний сік і цедру). Загашену соду перемішайте з основною масою до однорідності.

  6. Решту шкірки апельсина натріть на дрібній терці для отримання цедри.

  7. Введіть в тісто сир і цедру. Якщо ви будете використовувати родзинки і курагу, то родзинки попередньо потрібно замочити, а курагу нарізати на шматочки, і також додати в тісто на цьому етапі. Все ще раз злегка збийте міксером. Потім просійте в цю масу борошно і все добре перемішайте. У вас повинно вийти в'язке і плинне тісто.

  8. Форму для кексу змастіть вершковим маслом і злегка посипте борошном. Вилийте в неї тісто і випікайте в розігрітій духовці приблизно 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Коли кекс буде готовий, при бажанні, його можна полити розтопленим шоколадом або глазур'ю або посипати цукровою пудрою.