Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка духовка риба вечеря › Калакукко - фінський рибний пиріг
Калакукко - фінський рибний пиріг

Калакукко - фінський рибний пиріг

Калакукко - традиційна фінська страва. Пиріг начинений фаршем із риби улюблений рецепт фінів, а тепер і наш. У перекладі "калу" означає "риба", а "кукко" - перекладається як "пиріг". Про суть пирога: в оригіналі рецепту замість сала використовується бекон, а в новій інтерпретації, вже на нашу манеру, ми обрали сало - вийде не менш смачно. Інтерес до фінської кухні, виявляється, досить високий. У рецептах цієї кухні переважає в основному риба і м'ясо. Рибний пиріг, як ви встигли помітити, незвичайний як за зовнішнім виглядом, так і за смаком. У стародавні часи його брали з собою, коли йшли далеко від дому. Виходить оригінально - і хліб, і рибна закуска. Дійсно, кожна фінська страва зберігає аромат і присмак моря.

Кількість порцій 6
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно — 400 г.
  2. 2. Вершкове масло — 2 ст. л.
  3. 3. Сало шпик — 200 г.
  4. 4. Філе риби (лосося) — 1 кг.
  5. 5. Цибуля — 2 шт.
  6. 6. Вершки — 40 мл.
  7. 7. Яйце — 1 шт.
  8. 8. Сіль, перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно (пшеничне і житнє по 200 г. кожного). Посолити. Влити склянку води кип'яченої (кімнатної температури). Змішати. Додати вершкове масло злегка розм'якшене. Вимісити тісто.

  2. Загорнути тісто в харчову плівку. Відправити до холодильника на півгодини. Перейти до інших інгредієнтів.

  3. Сало нарізати невеликими кубиками. Перекласти в тарілку. Очищену цибулю крупно порізати. Обсмажити спочатку в сковороді сало (8 хвилин), потім цибулю (ще 6 хвилин). Постійно помішувати.

  4. Філе риби нарізати на шматки. Подрібнити в м'ясорубці з салом і цибулею. Додати в отриманий рибний фарш вершки, перець і сіль. Перемішати все.

  5. Дістати тісто з холодильника. Розділити на дві половини. Одну розкачати в пласт (1 см.). Вирізати коло. Другу половину розкачати у більше за розміром коло і відкласти ненадовго.

  6. Деко застелити пергаментом. Викласти на нього перше коло з тіста. Викласти усю начинку посередині. Другим колом накрити її і скріпити краї.

  7. Зробити оригінальні прикраси: вирізати із залишків тіста листочки, зірочки, квіточки і прикрасити фінський пиріг. Поверхню покрити збитим яйцем.

  8. Розігріти духовку до 250ºС. Поставити деко з пирогом. Запікати 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 140ºС. Випікати 2 години.