Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка духовка риба вечеря › Риба красноглазка
Риба красноглазка

Риба красноглазка

Риба красноглазка водиться в теплих водах тропічних широт. Риба цінна завдяки своєму щільному, ніжному, соковитому м'ясу. Риба має дуже смачне червоне або рожевувате м'ясо, високо ціноване в якості кулінарного інгредієнта. М'ясо цієї риби володіє повним комплексом вітамінів, а також таких рідкісних мікроелементів, як молібден, кобальт, сірка, мідь, нікель і багато інших. Риба красноглазка включається також у дієтичне меню. Підходить вона практично для всіх видів кулінарної обробки. Але частіше вона використовується для приготування других страв. Ось і сьогодні ми пропонуємо вам приготувати її дуже просто: запекти у фользі. М'ясо риби буде соковитим, ніжним, крупноволокнистим і дуже смачним, з приємним запахом.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Риба красноглазка — 2 шт.
  2. 2. Лимон — 1 шт.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Кріп — 30 г.
  5. 5. Приправа для риби — за смаком
  6. 6. Вершкове масло — 20 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — 30 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу необхідно добре промити під проточною водою.

  2. Очистити від луски, випотрошити, обрізати всі жабри і хвіст.

  3. Цибулю почистити і нарізати півкільцями, лимон обдати окропом і нарізати часточками; кріп вимити і висушити.

  4. Півкільця цибулі обсмажити в соняшниковій олії до прозорості. Цибулю посолити і залишити остигати.

  5. Рибу підсолити зовні і всередині. Потім зовні ще натерти спеціями.

  6. Кожну красноглазку фарширувати остиглею цибулею і декількома гілочками кропу. Також додати часточку лимона.

  7. Ще можна зробити надрізи на зовнішній стороні і вставити в них половинки лимона.

  8. Потім покласти на кожну рибу по 10 г. вершкового масла і загорнути у фольгу.

  9. Покласти рибу в деко і запікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці близько 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця, можна розгорнути фольгу і підрум'янити рибу.