Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти блендер легкий європейська › Салат «Вальдорф»
Салат «Вальдорф»

Салат «Вальдорф»

Салат "Вальдорф" досить популярний, а його назва багатьом здасться знайомою. Створений він був у кінці 19 століття в ресторані при нью-йоркському готелі, на честь якого і був названий. В оригіналі його рецепт був досить простий: селера, кисло-солодке яблуко і майонез з лимонним соком. Салат дуже швидко отримав популярність, а готувати його стали далеко за межами не лише Нью-Йорка, а й Америки. Звісно, рецептів цього салату стало безліч. Іноді в нього додають оливкову олію, замість майонезу, огірки, насіння кунжуту, твердий сир, курку, виноград, горіхи пекан, кедрові горіхи... У нашій же країні популярна версія рецепта, яка представлена ​​нижче.

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Волоські горіхи — 100 г
  2. 2. Часник — 1 зуб.
  3. 3. Стебло селери — 3 шт.
  4. 4. Олія рослинна — 10 мл
  5. 5. Огірки — 3 шт.
  6. 6. Яблука — 1 шт.
  7. 7. Суміш салатних листків — 60 г
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Лимон — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник очистити від лушпиння і нарізати. За допомогою блендера подрібнити частину горіхів, часник, половину огірка, додати рослинну олію і збити до однорідного стану.

  2. Огірки помити, видалити кінчики і нарізати скибочками або кубиками. Селеру помити і нарізати кубиками. Яблуко помити, видалити серцевину і нарізати так само, як і огірки. Збризнути нарізані яблука лимонним соком. Листя салату помити і нарвати руками.

  3. У мисці змішати овочі, фрукти і листя салату. Додати до салату заправку і обережно перемішати. Викласти в порційні тарілки і прикрасити горіхами, що залишилися.