Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий легкий духовка › Полуничні кекси
Полуничні кекси

Полуничні кекси

Такий десерт як кекси з'явився досить давно, ще в Стародавньому Римі. У ті часи їх робили із граната, горіхів і родзинок, змішуючи все це в ячмінному пюре. Звичайно ж, спочатку форма кексів була схожа на хліб, у формі "цегли", це в наш час вже стали робити їх невеликими і у формочках. Назва цього десерту з'явилася вже в Середні століття, від сполучень слів "фрукти" (з старофранцуської) і "пиріг" (з давньосаксонської). Зараз кекси - це популярний десерт в багатьох країнах. Наприклад, у Румунії випікають їх до великих свят, а в Америці дуже популярні кекси з горіхами. Все таки у кожному разі кекси - це завжди смачна закуска до чаю.

Кількість порцій 12
Час приготування 25 хв

  1. 1. Рослинна олія — 60 мл
  2. 2. Куряче яйце — 1 шт.
  3. 3. Сіль — 0,5 ч. л.
  4. 4. Розпушувач — 2 ч. л.
  5. 5. Полуниця — 240 г
  6. 6. Молоко — 120 мл
  7. 7. Борошно — 1,7 ст.
  8. 8. Кориця — 1 ч. л.
  9. 9. Цукор — 120 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в маленькій мисці масло з молоком і яйцем. Злегка збити.

  2. Змішати у великій мисці борошно з сіллю, корицею, розпушувачем і цукром.

  3. Нарізати полуницю, додати в борошняну суміш і перемішати.

  4. Додати молочну суміш, перемішати.

  5. Викласти тісто в приготовану форму.

  6. Випікати в розігрітій духовці (190°С), близько 16 хвилин.