Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній суші › Суші-нігірі «Магуро»
Суші-нігірі «Магуро»

Суші-нігірі «Магуро»

Японська страва суші, що стрімко увірвалася в наше життя, стала невід'ємним атрибутом приємного проведення часу у веселій компанії друзів або затишному сімейному колі. Романтичний вечір також важко собі уявити без порції улюблених ролів під пляшечку вина. Світова популярність і цікава технологія приготування посприяли виникненню цілих шкіл кулінарії з приготування цього японського шедевра. Але ж ми не підемо на нудні курси? Адже приготувати суші-нігірі «Магуро» у себе вдома простіше простого. І наш рецепт Вам у цьому допоможе. Приставка «нігірі» у назві страви означає те, що рол формується у вигляді довгастої грудочки рису, зверху якої кладеться скибочка риби.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г
  2. 2. Філе тунця — 320 г
  3. 3. Васабі — 20 г
  4. 4. Норі — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Змочіть руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім візьміть невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надайте йому овальну форму.

  3. Змастіть грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  4. Візьміть філе тунця, краще, якщо воно буде не зовсім розморожене.

  5. Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  6. Розташуйте зверху підготовленого шматочка рису скибочку тунця.

  7. Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.

  8. Додайте креветки.