Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній вечеря › Морквяно-фініковий торт
Морквяно-фініковий торт

Морквяно-фініковий торт

Випічка з морквою з'явилася дуже давно, не повірите: наприкінці 16-го століття. Але, звичайно ж, тоді рецепти були зовсім іншими. З приходом моди на здорове харчування в кінці 60-х років минулого століття морквяні кекси і торти опинилися на піку популярності. У морквяну випічку часто додають горіхи. У запропонованому рецепті це фундук. Крім цього, для поліпшення смаку додаємо фініки. Смак морквяного торта з використанням фундука та фініків стає, безсумнівно, більш виграшним. Для приготування тіста замість вершкового масла візьмемо рослинне. Для гарного підйому тіста використовується розпушувач і сода. Морквяно-фініковий торт повинен вийти соковитим, ароматним, трохи вологим і добре пропеченим.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Яйце куряче — 4 шт.
  2. 2. Олія соняшникова — 300 мл.
  3. 3. Цукор коричневий — 300 г.
  4. 4. Борошно пшеничне — 300 г.
  5. 5. Розпушувач — 10 г.
  6. 6. Сода — 7 г.
  7. 7. Сіль — 10 г.
  8. 8. Морква — 1 кг.
  9. 9. Фініки — 125 г.
  10. 10. Фундук — 50 г.
  11. 11. Сир рікота — 125 г.
  12. 12. Масло вершкове — 100 г.
  13. 13. Есенція ванільна — 5 г.
  14. 14. Цукрова пудра — 600 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 160°C. Змастити форму для випікання маслом.

  2. Змішати в мисці яйця, цукор і масло. Збити суміш міксером до однорідної консистенції.

  3. Окремо змішати в мисці просіяне борошно і розпушувач, додати соду і сіль. Перемішати. Додати борошняну суміш поступово в яєчну, не перестаючи збивати.

  4. Моркву очистити і натерти на тертці, додати в загальну суміш. Горіхи і фініки подрібнити і теж додати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання, поставити в духовку на 1 годину. Після, дістати готовий торт з духовки, перекласти на велику тарілку, остудити.

  5. Змішати сир і розм'якшене вершкове масло, всипати цукрову пудру, додати есенцію ванілі. Збити крем міксером. Намазати кремом верх торту.