Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній японська суші риба › Суші-нігірі «Сяке»
Суші-нігірі «Сяке»

Суші-нігірі «Сяке»

За останні кілька років суші і роли, як і, втім, інші японські страви стали користуватися шаленою популярністю в усьому світі і дуже затребуваними, особливо серед молоді. І не дивно: завдяки своєму складу і цікавій технології приготування ця новомодна закуска донині залишається однією з найбільш корисних, дієтичних і смачних у світі. Спочатку нам доводилося направлятися в японський ресторан, щоб покуштувати порцію-другу вишуканих ролів. Ми ж пропонуємо насолодитися Вашою улюбленою стравою, не виходячи з дому. А наш рецепт суші-нігірі «Сяке» Вам в цьому допоможе. Ніжний рис, філе копченого лосося і норі – нічого зайвого. Просто, лаконічно, але зі смаком. З божественним смаком.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г
  2. 2. Філе лосося — 320 г
  3. 3. Васабі — 20 г
  4. 4. Норі — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Змочіть руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім візьміть невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надайте йому овальну форму.

  3. Змастіть грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  4. Візьміть філе лосося, краще, якщо воно буде не зовсім розморожене.

  5. Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  6. Розташуйте зверху підготовленого шматочка рису скибочку лосося.

  7. Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.