Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Різдвяний кекс "Данді"
Різдвяний кекс "Данді"

Різдвяний кекс "Данді"

Данді - це четверте за величиною місто в Шотландії, це є адміністративний центр області Данді. Хто знає, може різдвяний кекс "Данді" вперше був приготований саме тут. У всякому разі в текстурі даного кексу простежується цілком європейська традиція. У такому кексі дуже багато сухофруктів. Завдяки цьому він дуже прекрасно і урочисто виглядає, а значить здатний чудово прикрасити ваш різдвяний стіл. Ми рекомендуємо посипати готовий кекс пудрою. Буде виглядати дуже навіть тематично, пудра виглядатиме на кексі, наче сніг. Це буде задавати ще більше новорічного святкового настрою вам і вашим членам сім'ї.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 250 г.
  2. 2. Вершкове масло — 200 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Яйця — 4 шт.
  5. 5. Лимонний сік — 3 ст. л.
  6. 6. Цедра лимона — 1 шт.
  7. 7. Розпушувач тіста — 0,5 ч. л.
  8. 8. Мелений мигдаль — 170 г.
  9. 9. Родзинки — 300 г.
  10. 10. Груші (цукати) — 100 г.
  11. 11. Ананаси (цукати) — 100 г.
  12. 12. Сушена журавлина — 100 г.
  13. 13. Коньяк — 70 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сухофрукти і цукати помити, ретельно просушити на паперових рушниках або серветках. Додати коньяк, перемішати, залишити на 1-2 години настоятися.

  2. Мигдаль залити окропом, потім очистити від шкірки.

  3. 50 г. мигдалю порубати в блендері, інше залишити для прикраси.

  4. З лимона зчистити цедру шляхом натирання його на дрібній тертці. З лимона вичавити 3 ст. л. соку.

  5. До суміші сухофруктів і цукатів додати 2-3 ст. л. борошна, акуратно перемішати.

  6. Для приготування тіста збити цукор і масло. Додавати яйця після кожного збивання.

  7. Додати лимонний сік, цедру, мелений мигдаль, збити.

  8. Додати розпушувач тіста і борошно частинами, кожного разу збиваючи тісто.

  9. Додати суміш сухофруктів і цукатів, акуратно перемішати.

  10. Форму змастити маслом, розкласти тісто.

  11. Зверху викласти мигдаль, який залишвся, колами по поверхні. Поставити в розігріту до 150°C духовку. Випікати приблизно 80 хвилин.