Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Шоколадний клафуті зі сливами
Шоколадний клафуті зі сливами

Шоколадний клафуті зі сливами

Сільський десерт з властивим йому французьким шармом – клафуті – відомий кожній господині як швидка, проста і дуже смачна домашня випічка, що гармонійно сполучає в собі риси ніжного відкритого пирога, повітряної запіканки і легкого пудингу. Дивовижно, правда? На перший погляд поєднання солодких, стиглих фруктів з яєчним тістом, схожим на млинцеве, може здатися Вам щось дивним, але спробувавши один шматочок, Ви закохаєтесь в цей вишуканий десерт назавжди і безповоротно. Традиційна начинка для клафуті – кисленькі вишневі ягідки з кісточками. Однак зустрічається і яблучна, абрикосова, чорнична випічка. Сьогодні пропонуємо Вам спекти шоколадний клафуті зі сливами – справжній рай для ласунів.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яйце куряче — 6 шт.
  2. 2. Цукор — 150 г
  3. 3. Борошно пшеничне — 150 г
  4. 4. Шоколад — 200 г
  5. 5. Масло вершкове — 30 г
  6. 6. Вершки — 200 мл
  7. 7. Сливи — 200 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. На шкірці зробити по кілька розрізів. Шоколад розламати на шматочки і розтопити на водяній бані.

  2. Борошно просіяти і змішати з цукром. Яйця з вершками збити міксером до стану піни. Обережно влити вершкову суміш в борошняну. Перемішати обидві суміші до однорідної консистенції. Розігріти духовку до 180 градусів.

  3. До тіста додати розтоплений шоколад і перемішати. Змастити маслом форму або порційні форми для випікання. Розподілити тісто і покласти зверху сливи, вдавлюючи їх. Поставити форму або форми в духовку і випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.