Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Чізкейк «Шоколадна насолода»
Чізкейк «Шоколадна насолода»

Чізкейк «Шоколадна насолода»

Існує кілька підказок, які допоможуть приготувати відмінний чізкейк. Наприклад, необхідно щоб усі інгредієнти були однакової температури, а яйця можна використовувати і холодними, бо вони і так приймуть потрібну температуру в процесі приготування. А щоб на чізкейкові не з'явились тріщини при розборі форми, потрібно пройтися по бортику ножем з вузьким лезом. Існує і кілька особливостей в приготуванні цього десерту в залежності від країни, де його готують. В Англії, наприклад, звідки і прийшов в США чізкейк, десерт не випікають, в нього додають желатин і залишають в холодильнику. Це істотно спрощує процес приготування. В Голландії і Бельгії чізкейки посипають тертим шоколадом і товченим печивом. Азіатські варіанти десерту містять чай і навіть тофу. Чізкейк же в Бразилії поливають джемом з гуави.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Масло вершкове — 150 г.
  2. 2. Печиво — 250 г.
  3. 3. Сир Філадельфія — 900 г.
  4. 4. Яйце куряче — 4 шт.
  5. 5. Цукор — 250 г.
  6. 6. Шоколад — 300 г.
  7. 7. Сметана — 200 г.
  8. 8. Вершки 20% — 60 мл.
  9. 9. Какао — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло розтопити на водяній бані. Печиво подрібнити блендером і змішати з маслом. Духовку розігріти до 170°C. Утрамбувати масу у форму, поставити в духовку і випікати близько 10 хвилин.

  2. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані. Сир збити з цукром. Додати по одному яйцю і продовжувати збивати. Додати сметану, шоколад і знову збити.

  3. Викласти крем на основу, розрівняти, поставити в духовку і випікати близько 60 хвилин. Потім дати близько 30 хвилин охолонути в духовці і коли буде кімнатної температури, поставити на 3 години в холодильник. Прикрасити какао.