Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Царська лососина
Царська лососина

Царська лососина

Склад інгредієнтів здивує вас вже тим, що можна зустріти каштани. Так-так, ніякої помилки тут немає, каштани дійсно можна вживати. Які? Давайте розберемося. Наприклад, ті, які ростуть в парках і на вулицях не підходять для вживання (декоративні каштани), в їжу використовують плоди посівного каштану, тому варто вберегти себе від експериментів. Їстівні плоди можна придбати і в магазині (супермаркеті). Може, хто не знає, але каштан дуже корисний плід і багатий на білки, вуглеводи, і вважається єдиним горіхом, який містить вітамін С. Риба і каштани відмінне поєднання смаку. А бонуси у вигляді сметани і сиру обіцяють нам царський смак. Перевіримо?!

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Лосось — 1 кг.
  2. 2. Вершкове масло — 100 г.
  3. 3. Каштан — 400 г.
  4. 4. Сметана — 5 ст. л.
  5. 5. Сир твердий — 100 г.
  6. 6. Сухарі панірувальні — за смаком
  7. 7. Перець чорний горошком — 6 горошин
  8. 8. Борошно — 2 ст. л.
  9. 9. Яйце — 1 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Вода — 1 ст.
  12. 12. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розпочати з підготовки риби. Звільнити лососину від кісток, добре обчистити. Нарізати на шматки.

  2. Змастити форму з фарфору маслом вершковим, посипати дно сухарями. Викласти нарізане квадратними шматочками вершкове масло, сметану, а зверху цих інгредієнтів покласти рибу.

  3. Натерти на великій терці твердий сир і посипати ним лосось. Посолити.

  4. Також в останню чергу покласти очищені варені каштани (варити слід 20 хвилин). Посипати товченим перцем, потім знову додати олію, сметану - доки форма не заповниться.

  5. Залити інгредієнти склянкою гарячої води. Далі перейти до приготування тіста: 2 ст. л. вершкового масла збити до утворення піни, додати стільки ж сметани і борошна. Вимісити тісто. Помістити, отримане тісто у форму з рибою. Змастити збитим яйцем.

  6. Духовку розігріти до 200ºС і випікати 50 хвилин. Прикрасити зеленню і часточками лимона, або лайму.