Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Торт "Сливова шарлотка"
Торт "Сливова шарлотка"

Торт "Сливова шарлотка"

Не кожного дня ми можемо порадувати себе чимось солоденьким, зрозуміло, саме через калорійність таких страв. Але ми пропонуємо вам змінити свій погляд на солодощі. Використання в нашому рецепті фруктів у вигляді сливи наповнить десерт легким смаком та дієтичними якостями. А додавання імбиру та фісташок слугуватиме смачним та колоритним начинням пирога. І одним із найулюбленіших процесів для дітвори є, звичайно ж, посипання шоколадною стружкою торта після завершення усіх попередньо виконаних робіт. Саме шоколад приносить нам максимум позитивних емоцій та відповідає за підвищення в організмі гормону радості. Тому, любителі посмакувати солоденьким, приєднуйтесь і готуйте сливову шарлотку із задоволенням разом з нами!

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Печиво савоярді — 160 г.
  2. 2. Масло вершкове — 70 г.
  3. 3. Сливи — 300 г.
  4. 4. Імбир — 25 г.
  5. 5. Вино червоне солодке — 125 мл.
  6. 6. Аніс — 1 зірочка
  7. 7. Сир — 250 г.
  8. 8. Желатин — 10 г.
  9. 9. Цукор — 80 г.
  10. 10. Вершки — 200 мл.
  11. 11. Крохмаль — 2 ч. л.
  12. 12. Фісташки — за смаком
  13. 13. Шоколадна стружка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтоплене вершкове масло змішати зі 100 г. розкришеного печива. На дно форми (діаметр - 18 см.) вистелити папір для випічки, викласти рівним шаром крихти. Печиво, що залишилося, розрізати навпіл і викласти боковинки. Поставити в холодильник для застигання.

  2. Розрізати сливи, залити вином, додати 60 г. цукру, дрібно нарізаний імбир (або порошок) і аніс. Довести суміш до кипіння і варити близько 10 хвилин. Потім збити в блендері. У гарячому вині розчинити попередньо розм'якшений желатин, додати сливове пюре. Швидко остудити, додати сир і розмішати. Отриману начинку залити у форму з печивом і залишити на холоді до повного застигання (близько 3-х годин).

  3. Збити вершки з цукром, що залишився, і закріплювачем вершків (або крохмалем). 1/3 вершкового крему нанести на торт, крем, що залишився використовувати для прикрашання. Поставити торт в холодне місце.

  4. Готовий торт прикрасити фісташками або шоколадною стружкою.