
Торт "Розкішний сметанник"
- 1. Борошно — 350 г.
- 2. Яйце — 6 шт.
- 3. Сметана (20%) — 400 г.
- 4. Цукор дрібнокристалічний — 620 г.
- 5. Чорнослив — 50 г.
- 6. Волоський горіх — 50 г.
- 7. Чорний кунжут або мак — 50 г.
- 8. Какао порошок — 30 г.
- 9. Ванільний цукор — 25 г.
- 10. Розпушувач для тіста — 10 г.
- 11. Вершковий лікер "Bailes" — 60 г.
- 12. Вершкове масло — 320 г.
- 13. Лікер "Amaretto" — 45 г.
- 14. Розчинна кава (порошок) — 15 г.
- 15. Сметана (42%) — 250 г.
- 16. Темний шоколад — 100 г.
- 17. Молоко — 30 г.
-
NOVUS Київ Лівобережна
-
NOVUS пр. Правди, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
NOVUS Миколаїв Космонавтів, 83A
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Маріуполь Запорізьке шосе, 4
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
ЕкоМаркет Київ Закревського 12
-
METRO Миколаїв
-
Auchan Львів Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Харків Героїв Праці 7
-
Auchan Степана Бандери 15А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
METRO Харків Кільцевий шлях 8
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Таврія В Харків
-
СітіМаркет Гостомель Чкалова, 1
-
METRO Київ Троєщина
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Megamarket Київ Сурикова 3
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
METRO Рівне
-
ЕкоМаркет Київ Жилянська, 107
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Furshet Київ Перемоги 94/1
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
Auchan Запоріжжя
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Furshet Kyiv Інженерна 1
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно чорний кунжут обсмажити на сухій сковорідці до появи запаху (1,5-2 хвилини), а потім розтерти в ступці. Кунжут можна замінити маком. Мак залити окропом на 10 хвилин, відкинути на сито, обсушити та злегка розтерти в ступці.
Потім чорнослив залити окропом на 15 хвилин, відкинути на сито, обсушити та дрібно порізати. А горіхи подрібнити в крупну крихту.
Далі потрібно приготувати тісто. Для цього збити яйця (4 шт.) з цукром (350 г.) та ванільним цукром (10 г.) до пишної та білої піни. Додати сметану (400 г., 20%), збити ще раз. В кілька прийомів, поступово, ввести просіяне борошно з розпушувачем тіста, збиваючи тісто міксером до однорідності.
Розділити тісто на 4 частини (325 г. кожна). В одну частину підмішати порубані горіхи, в другу - кунжут, в третю - просіяний какао-порошок, в четверту - чорнослив. Потім потрібно зайнятися випічкою. Форму змастити тонким шаром вершкового масла, розподілити "кунжутне (макове) тісто". Випікати корж в розігрітій до температури 200°С духовці 16 хвилин. Витягнути з форми корж та охолодити на пергаменті.
При випіканні кожного наступного коржа, форму необхідно змащувати вершковим маслом. Якщо виникнуть проблеми з витягуванням коржу з форми, потрібно провести ножем по бортику форми, а потім зачепити корж лопаткою та стягнути його на пергамент. Шоколадний корж випікати 15 хвилин. Горіховий - 17 хвилин. Корж з чорносливом - 18 хвилин.
Для сметанного крему збити сметану (250 г., 42%) з дрібнокристалічним цукром (90 г.) та ванільним цукром 95 г.) (крупинки цукру повинні повністю розчинитися). А для масляного крему потрібно розчинити каву у лікері "Amaretto". Збити яйця (2 шт.) з дрібнокристалічним цукром (180 г.) та ванільним цукром (10 г.) добіла та повного розчинення кристалів цукру. Влити каву, збити ще раз. Додати розм'якшене вершкове масло (300 г.) та збити крем до пишності. 1/2 крему відокремити та залишити при кімнатній температурі для декору.
Далі потрібно зібрати торт. Для цього промастити коржі вершковим лікером (типу "Baileys") за допомогою кондитерського пензлика. Викласти шоколадний корж в роз'ємну форму, зверху розподілити 1/2 масляного крему. Після цього викласти горіховий корж та 1/2 сметаннного крему. Далі кунжутний корж та залишки масляного кавового крему. Накрити масляний крем коржем з чорносливом, розподілити залишки сметанного крему. Поставити торт на 1 годину в холодильник.
Потім потрібно прикрасити торт. Для глазурі шоколад порубати на крихту. Розтопити на водяній бані шоколад з молоком. Звільнити торт від форми. Гярячу глазур перелити в целофановий пакет. Відрізати куточок пакету та нанести на поверхню виробу візерунок у вигляді сітки. Наповнити шприц з накінечником зубчатого профілю відкладеним масляним кремом, відсадити вертикальні візерунки по бортам торту. Поставити в холодильник на 2 години.