Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Тушкована бараняча гомілка
Тушкована бараняча гомілка

Тушкована бараняча гомілка

З баранини готують дуже багато різних страв. Її використовують для приготування смажених і тушкованих страв, супів і бульйонів. Але особливо цінують це м'ясо народи Сходу. Вони готують з баранини свої фірмові страви. Ще б, адже, баранина калорійна, володіє прекрасними кулінарними і харчовими якостями. У ній міститься велика кількість білків, мікро-і макроелементів. Вона дуже багата фтором, залізом і практично не містить холестерину. Сьогодні ми будемо готувати тушковану баранячу гомілку. Біле вино наситить м'ясо неймовірним ароматом. А насичений смак баранини підкреслять різноманітні спеції: базилік, чебрець, розмарин. Відмінним гарніром до тушкованої баранячої гомілки стануть різноманітні овочі.

Кількість порцій 1
Час приготування 140 хв

  1. 1. Баранячі гомілки — 1 шт.
  2. 2. Бульйон овочевий — 1 л.
  3. 3. Вино біле сухе — 200 мл.
  4. 4. Помідори черрі — 3 шт.
  5. 5. Стебло селери — 100 г.
  6. 6. Морква — 100 г.
  7. 7. Цибуля — 100 г.
  8. 8. Часник — 1 зуб.
  9. 9. Анчоуси — 3 шт.
  10. 10. Паста томатна — 20 г.
  11. 11. Песто — 30 г.
  12. 12. Гірчиця — 5 г.
  13. 13. Олія оливкова — 140 мл.
  14. 14. Перець чилі — 10 г.
  15. 15. Лавровий лист — 1 шт.
  16. 16. Чебрець — 4 шт.
  17. 17. Розмарин — 4 шт.
  18. 18. Перець чорний горошком — 1 г.
  19. 19. Базилік — за смаком
  20. 20. Кресс-салат — за смаком
  21. 21. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно проколоти кожен помідор зубочисткою та залити теплою оливковою олією. Додати часник, розмарин та чебрець, залишити маринуватися на дві години. На оливковій олії обсмажити в сотейнику гомілку до появи скоринки. Перекласти у форму для запікання.

  2. В сотейник кинути нарізану моркву, цибулю та селеру. Перемішати, при цьому додати томатну пасту. Влити вино, злегка проварити та влити бульйон, додати часник, перець чилі, по дві гілки чебрецю і розмарину, перець горошком, лавровий лист. Довести до кипіння та залити соусом голяшку.

  3. Тушкувати гомілку півтори години при цьому перевертаючи її з одного боку на інший, при температурі 180ᵒC. Соус процідити та потримати на невеликому вогні 10-15 хвилин.

  4. Гомілку покласти на тарілку та полити соусом. Викласти поруч очищені від шкірки помідори черрі, прикрашені зверху згорнутими анчоусами. Хаотично полити песто (його краще зробити самостійно: пробити в блендері до однорідності 100 мл. оливкової олії, 50 грам базиліка, 10 грам часнику і щіпку солі). Додати трохи гірчиці, прикрасити базиліком і крес-салатом.