Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Борщ по-молдавськи
Борщ по-молдавськи

Борщ по-молдавськи

Не дарма борщ - це дуже популярна страва у слов'янських народів. Його завжди готували господині в неділю, коли вся родина збиралася за святковим столом. Природно, що у кожного народу є свої, трохи змінені рецепти цієї універсальної страви. Тому сьогодні ми вам і пропонуємо приготувати борщ по-молдавськи. Особливістю цієї страви є те, що замість квасолі господині кладуть у нього горох. Це надає трохи змінений смак борщу. Але все одно при цьому виходить дуже ситний наваристий борщ, який не залишить байдужими ваших близьких. Подавати можна борщ по-молдавськи зі сметаною, кропом і з булочками, які теж можна зробити самостійно.

Кількість порцій 2
Час приготування 70 хв

  1. 1. Капуста — 120 г.
  2. 2. Солодкий перець — 60 г.
  3. 3. Зелений горошок (стручки) — 60 г.
  4. 4. Буряк — 160 г.
  5. 5. Корінь селери — 1 шт.
  6. 6. Корінь пастернаку — 1 шт.
  7. 7. Корінь петрушки — 20 г.
  8. 8. Томат-пюре — 10 г.
  9. 9. Олія — 10 г.
  10. 10. Оцет (3%) — 30 г.
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Сметана — 40 г.
  13. 13. Томатний соус — 20 г.
  14. 14. Петрушка — за смаком
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Кріп — за смаком
  17. 17. М'ясо (курячі спинки) — 700 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно зварити курячий бульйон. Для цього м'ясо помити. В холодну воду (1 л.) покласти курячі спинки. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні 1,5 години. Потім в кастрюлю покласти нарізаний соломкою буряк, томат-пюре, влити бульйон (500 мл.), оцет та тушкувати на жирі до готовності. Підготувати інгредієнти для приготування борщу: моркву, петрушку, кріп, селеру, пастернак, солокий перець (почистити та порізати соломкою), цибулю - нашинкувати.

  2. Після цього всі продукти перемішати, пасерувати та довести до напівготовності. Стручки зеленого горошку розрізати. В киплячий борщ покласти нашинковану капусту та варити 15 хвилин, додати стручки гороху, варити борщ ще 8 хвилин, потім покласти пасеровані овочі та варити борщ 15 хвилин.

  3. За кілька хвилин до готовності в борщ додати тушкований буряк, томатний соус, посолити та поперчити. При подачі в борщ покласти сметану та посипати дрібно порізаною зеленню.