Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Варений сирний пудинг з інжиром
Варений сирний пудинг з інжиром

Варений сирний пудинг з інжиром

Думали пудинг завжди готують в духовці? Зовсім ні. Цей рецепт сирного пудингу з хрусткою скоринкою, скибочками інжиру і медом готується без запікання. Це досить проста у приготуванні страва англійської кухні, яка чудово підійде як у вигляді корисного сирного десерту, так і на сніданок (особливо святковий). І невелика порада, якщо ви дотримуєтеся дієти: для зменшення калорійності страви можна брати не жирний (0-5%) сир, пропустити етап обсмажування пудингу на сковороді, а також удвічі зменшити кількість олії в тісті (суттєво на консистенцію готової страви це впливати не буде ).

Кількість порцій 4
Час приготування 85 хв

  1. 1. Кисломолочний сир — 800 г
  2. 2. Цукор — 100 г
  3. 3. Яйце куряче — 5 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 150 г
  5. 5. Борошно пшеничне — 10 г
  6. 6. Інжир — 200 г
  7. 7. Мед — 15 г
  8. 8. Сіль — 2 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З сиру віджати зайву рідину і протерти через сито. Додати по одному яйця, потім цукор і розм'якшене вершкове масло (100 г).

  2. До сирної маси по трохи додати просіяне борошно. Шматок тканини змастити вершковим маслом, укласти тісто і скачати його в видовжену «ковбаску», зафіксувати ниткою. У підсоленій воді варити близько 60 хвилин. Можна відварити в пароварці.

  3. Інжир помити і нарізати скибочками. Дістати пудинг, дати стекти і видалити серветку. Нарізати сирний пудинг на шматочки близько 5 см. Масло розтопити і обсмажити шматочки зверху і знизу. Подавати теплими, прикрасивши скибочками інжиру та полив медом.