Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею
Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею

Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею

Млинці, як солодкі, так і солоні, є не тільки традиційним блюдом для Масляної, але і залишаються одним з найулюбленіших частувань протягом усього року. Рецептів млинців існує величезна кількість, але у кожної господині є свій, улюблений рецепт. Відомо безліч цікавих рецептів з використанням класичних тонких млинців, з яких можна приготувати прекрасні десерти, солоні закуски і навіть роли. Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею за запропонованим рецептом виходить незвичайним, ніжним і дуже ситним. Такий торт можна приготувати і подати не тільки під час Масляної, а й просто до чаю. Замість яблук можна використовувати будь-які ягоди, фрукти, горішки.

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Паличка ванілі — 1 шт.
  2. 2. Яйця — 6 шт.
  3. 3. Цукор — 160 г.
  4. 4. Борошно — 550 г.
  5. 5. Молоко — 1 л.
  6. 6. Яблука — 500 г.
  7. 7. Вершкове масло — 30 г.
  8. 8. Кориця — 1 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.

  2. Жовтки (4 шт.) розтерти з цукром (150 г.). У масу додати насіння ванілі.

  3. Додати борошно (50 г.) і ретельно перемішати.

  4. Молоко (500 мл.) в каструлі довести до кипіння.

  5. Гаряче молоко влити в жовтки, перемішати. Дану масу поставити на вогонь і варити, помішуючи, до загусання. Остудити.

  6. Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати кубиками.

  7. Розтопити в сковороді вершкове масло. Додати яблука і цукор (10 г.). Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до м'якості (близько 5-15 хвилин, залежить від сорту яблук). Потім додати корицю. Перемішати і остудити.

  8. Для приготування млинців знадобиться: 500 г. борошна, 500 мл. молока, 2 яйця, сіль, цукор за смаком. Все ретельно перемішати і випекти млинці.

  9. Кожен млинець змастити приготованим кремом. Накрити другим млинцем. Знову змастити кремом і накрити третім млинцем і т. д.

  10. Верхній млинець теж змастити кремом.

  11. Викласти яблука. Поставити в холодильник на 3-4 години.