Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі
Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі

Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі

Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі - нескладний і цікавий варіант приготування яловичини. Саме завдяки винно-вершковому соусу і попередньому маринуванню, яловичина виходить дуже ніжною. Чорний перець горошком на етапі маринування м'яса можна попередньо трохи прим'яти в ступці, лавровий лист трошки поламати, а нарізану півкільцями цибулю посолити і придавити на дошці, щоб вона трохи дала сік. Вдалим можна назвати поєднання в даному рецепті яловичини з опеньками та інгредієнтами соусу: білим сухим вином і сметаною. Подавати яловичину з опеньками в винно-вершковому соусі до столу гарячою.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яловичина — 600 г.
  2. 2. Гриби опеньки — 400 г.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Лавровий лист — 2 шт.
  5. 5. Чорний перець горошком — 6 шт.
  6. 6. Біле сухе вино — 200 мл.
  7. 7. Сіль — 2 ч. л.
  8. 8. Сметана — 100 мл.
  9. 9. Петрушка — 4 гілочки
  10. 10. Оливкова олія — 4 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яловичину нарізати поперек волокон на кубики, товщиною 1 см.

  2. М'ясо посолити, приправити чорним перцем горошком, додати лавровий лист, 2 ст. л. оливкової олії і 100 мл. вина.

  3. Додати до м'яса половину цибулі півкільцями і ретельно перемішати. Накрити м'ясо кришкою і прибрати в холодильник на 1,5 години.

  4. Гриби висипати на розігріту суху сковороду. Томити до повного випаровування рідини. Додати в сковороду другу половинку нашинкованого лука, 2 ст. л. оливкової олії, смажити 2 хвилини.

  5. Додати в сковороду м'ясо і 100 мл. вина. Тушкувати, помішуючи, 10 хвилин. Додати сметану і тушкувати під кришкою 30 хвилин, періодично помішуючи. При необхідності досолити.

  6. Додати дрібно нарізану зелень петрушки. Потомити ще хвилин 5. Вимкнути і дати настоятися в соусі.