Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Баранина, маринована в ківі та м'яті
Баранина, маринована в ківі та м'яті

Баранина, маринована в ківі та м'яті

Баранина, маринована в ківі та м'яті - прекрасне блюдо для святкового столу. Щоб отримати ідеальне блюдо, збалансоване за смаком, потрібно знати всі тонкощі приготування баранини в духовці. Гармонія досягається завдяки маринаду: лайму, м'яті, ківі, і звичайно ж спеціям. М'ята додасть м'ясу неповторний аромат, ківі - м'якість. Легку кислинку забезпечить лимонний сік. Також важливо правильно вибрати м'ясо - для запікання варто зупинити свій вибір на лопатці, вирізці або баранячій нозі. Спеції можуть бути різними, але краще - орегано, чебрець, майоран. На гарнір краще подати кус-кус, картопляне пюре або рис. У підсумку вийде просто приголомшливе блюдо!

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Баранина — 700 г.
  2. 2. Ківі — 3 шт.
  3. 3. Лимон — 0,5 шт.
  4. 4. М'ята — за смаком
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'яту промити і дрібно нарізати.

  2. Ківі очистити від шкірки і подрібнити в блендері.

  3. Для маринаду потрібно: змішати в окремій мисці пюре ківі і м'яту, а потім додати сік з половинки лимона. Все добре перемішати.

  4. Покласти баранину в миску з маринадом, посолити і поперчити, за смаком. Поставити в холодильник і залишити маринуватися приблизно 1,5-2 години.

  5. Потім сформувати невеликі котлетки і викласти їх у форму для запікання. Зверху полити маринадом і поставити форму в духовку. Запікати при температурі 180°С протягом 40-50 хвилин. Якщо м'ясо почне пригорати, можна накрити його фольгою.