Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Печені груші з кремом з маскарпоне
Печені груші з кремом з маскарпоне

Печені груші з кремом з маскарпоне

Витончений порційний десерт з кремом із сиру маскарпоне і печеними грушами з корицею. Він прекрасно підійде, якщо ви не любите «возиться» з тістом і випічкою. Та й готується простіше не буває - поки печуться груші збити жовтки і сир маскарпоне, потім викласти в красиві келихи і десерт готовий до подачі на стіл. За бажанням, можете додати в крем трохи (головне не переборщити) коньяку. Тоді крем вийде як для тірамісу, натомість десерт отримає більш цікаве поєднання ароматів. Для більш естетичної подачі можна викладати в келих крем і груші шарами, а потім не змішувати. Якщо час у вас все ж є, то дайте десерту хоча б 30 хвилин охолодитися і настоятися в холодильнику (це не обов'язково, але смакові характеристики стануть значно яскравішим).

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Груші — 500 г.
  2. 2. Цукор — 20 г.
  3. 3. Лимон — 30 г.
  4. 4. Сир маскарпоне — 200 г.
  5. 5. Яєчні жовтки — 4 шт.
  6. 6. Кориця — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Груші помити, очистити, нарізати шматочками, посипати корицею і покласти в духовку. Запікати близько 20 хвилин. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки).

  2. Жовтки з цукром збити. По трохи додавати сир маскарпоне і збивати до однорідності. Груші дістати і змішати з цедрою. У келих викласти крем, зверху груші. Дати охолонути в холодильнику близько 15 хвилин.