Солянка рецепт простий - Image

Солянка рецепт простий

1

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Солянка м'ясна збірна – це справжня симфонія смаків зі східноєвропейської кухні, де кислинка лимона та огірків поєднується з багатством м'ясного асортименту. Її неповторний, насичений аромат викликає апетит ще до першої ложки.

Улюблений суп гурманів проявляє себе через багатство інгредієнтів – кілька видів м'яса в комбінації з кислинкою, що пронзає кожен шматочок. Традиційне подання зі шматочком лимона та ложкою вершкової сметани довершують цей гастрономічний шедевр.

Для тих, хто любить екзотику у своїй тарілці, ця страва стає знахідкою, адже мережа смакових відтінків здивує навіть найвибагливіших дегустаторів.


Варіації

- М'ясна солянка - класичний варіант з ковбасами та м'ясом.

- Рибна солянка - з червоною рибою та морепродуктами.

- Грибна солянка - вегетаріанський варіант з лісовими грибами.


Секрети ніжності та смаку

- Бульйон варити на повільному вогні не менше 1,5 години.

- М'ясні продукти додавати поетапно для збереження текстури.

- Огірковий розсіл додавати обережно, щоб не переборщити з кислотою.


Поради щодо інгредієнтів

- Використовуйте м'ясо на кістці для більш насиченого бульйону.

- Солоні огірки краще брати бочкові, а не мариновані.

- Маслини можна замінити на оливки без кісточок.

- Томатну пасту обов'язково обсмажити окремо для розкриття смаку.


Дрібні кулінарні нюанси

- Не варіть солянку на сильному вогні - бульйон має томитися.

- Лимон додається тільки перед подачею, не під час варіння.

- Чим більше різновидів м'яса, тим смачніша солянка.

- Огірковий розсіл додавати по смаку в кінці приготування.

Продукти для рецепту

Реберця копчені
449.00

Реберця копчені

за 1 кг

Інгредієнти

Реберця копчені

300 г

Гомілка яловича на кістці охолоджена

500 г

Ковбаса Бащинський Теляча з вершками варена вищий сорт 500г

200 г

Ковбаса Бащинський Салямі Золотиста з м'ясом птиці сирокопчена вищий сорт 270г

150 г

Огірки Ніжин По-Селянськи солоні 920г

4 шт

Огірки Ніжин По-Селянськи солоні 920г

розсіл 150 мл

Цибуля біла 1кг

2 шт

Морква

1 шт

Паста томатна Чумак 25% 70г

3 ст. л.

Маслини Iberica без кісточки 420г

100 г

Каперси Iberica 250г

2 ст. л.

Лавровий лист Каміс 5г

3 шт

Перець чорний Pripravka молотий 50г

10 шт

Часник

4 зубчика

Кріп та петрушка пучок 100г

1 пучок

Лимон

1 шт

Сметана Ферма 20% 200г

200 г

Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л

3 ст. л.

Сіль Pripravka гімалайська рожева 200г

за смаком

Етапи приготування

01

Приготування бульйону — Яловичину промити, залити холодною водою, довести до кипіння. Зняти піну, додати лавровий лист та перець горошком. Варити на повільному вогні під кришкою. ⏱ 60 хв. Орієнтир: М'ясо легко відділяється від кістки, бульйон прозорий та ароматний.

02

Підготовка м'ясних інгредієнтів — Копчені ребра, варену та копчену ковбасу нарізати соломкою або кубиками середнього розміру. Відварене м'ясо вийняти з бульйону, відокремити від кісток та нарізати шматочками. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Всі інгредієнти нарізані однаковими шматочками для рівномірного прогрівання.

03

Обсмажування овочів — Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на терці. Обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати томатну пасту, смажити 2-3 хвилини. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Цибуля стала прозорою, томатна паста набула темно-червоного кольору.

04

З'єднання інгредієнтів — До бульйону додати обсмажені овочі, всі м'ясні продукти, огірки. Довести до кипіння, варити на середньому вогні. Додати маслини та каперси. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Всі інгредієнти прогрілися, огірки стали м'якими.

05

Порада Подавати солянку гарячою зі скибочкою лимона, сметаною та подрібненою зеленню. Страва стає смачнішою на наступний день після настоювання.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Оселедець під шубою з грибами

Оселедець під шубою з грибами

6

1 год 10 хв