Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Додаткова інформація

Цитрусові - це вічнозелені невеликі дерева і кущі сімейства рутові з Південно-Східної Азії. Деякі види цитрусів можуть бути вирощені в кімнатних умовах не тільки як декоративні рослини, але і як плодові. Запашні кисло-солодкі з соковитою м'якоттю плоди цитрусових містять багато вітамінів. Для вирощування на підвіконні або в зимовому саду годяться міні-форми з максимальною висотою 2 метри: каламондін, кумкват, лимон, гібрид з Citrus і Fortunella - цітрофортунелла, цитрон, грейпфрут, мандарин, апельсин солодкий або цитрус китайська та ін. До цитрусових фруктів належать апельсини, мандарини, лимони та грейпфрути, іноді в дану категорію включають лайм. Вони містять величезну кількість вітаміну С, а також вітаміни А, E, В, PP, фолієву і бетакаротіновую кислоту. Дуже багаті клітковиною і антиоксидантами. Включають в себе елементи, які запобігають хронічним і серцевим захворюванням, раку. При занепаді сил радять приймати ванну з ефірними оліями цитрусових. Вони здатні підняти настрій, зарядити енергією. При довгій роботі за комп'ютером можна розповсюдити в приміщенні аромат апельсина, він знижує навантаження на очі, пропадає сонливість.

Грейпфрут - цитрусовий жовто-помаранчевий фрукт, що росте в субтропічних кліматичних широтах. Грейпфрут росте на однойменному вічнозеленому дереві, що досягає у висоту 13-15 м. Стиглий плід в діаметрі буває не більше 15 см. За зовнішніми ознаками грейпфрут найбільшу схожість має з апельсином, проте його м'якоть більш кисла, а внутрішні білі прожилки гіркі. Багато вчених вважають, що грейпфрут з'явився в Індії в результаті природної гібридизації помели і апельсина . Штучно на основі грейпфрута були виведені нові сорти цитрусових: мінеола і танжело. Період дозрівання грейпфрута становить 9-12 місяців і основний збір врожаю викладає на початок лютого. Налічується 20 сортів грейпфрутів. Вони відрізняються кольором шкірки від яскраво - жовтого до світло-червоного і кольором м'якоті від жовтої до червоної. Вважається, що чим красно шкірка, тим м'якоть солодша. Грейпфрут використовується для приготування соків, алкогольних і безалкогольних коктейлів, фруктових салатів, варення. Сік використовується для пікантних соусів і маринадів. Також з шкірки плоду промисловим способом отримують ефірні масла, які надалі використовуються для виробництва одеколонів, духів, кремів, шампунів, кондиціонерів, бальзамів, а також кондитерських сиропів та екстрактів для лікеро-горілчаних виробів. Проте найчастіше грейпфрут вживають в сирому вигляді, дістаючи м'якоть чайною ложкою. Для цього фрукт розрізають навпіл поперек розташування часточок. Також можна його очистити як апельсин, а потім кожну з часточок звільнити від білих перетинок.

Схожі товари:
Грейпфрут рожевий Африка
Грейпфрут рожевий Африка
Товару немає в наявності
Грейпфрут рожевий
Грейпфрут рожевий
Товару немає в наявності
Грейпфрут кг
Грейпфрут кг
Товару немає в наявності
Апельсин дрібний
Апельсин дрібний
Товару немає в наявності
Апельсин великий
Апельсин великий
Товару немає в наявності
Товари, які часто купують разом з цим товаром:
ГРУША
ГРУША
Товару немає в наявності
ЯБЛУКО ГОЛДЕН УКРАЇНА
ЯБЛУКО ГОЛДЕН УКРАЇНА
Товару немає в наявності
Яблука Голден кг
Яблука Голден кг
Товару немає в наявності
Банан
Банан
Товару немає в наявності
Яблуко Симиренко кг
Яблуко Симиренко кг
Товару немає в наявності
Товари, які зараз переглядають інші користувачі:
ЧАЙ 1001 НІЧ
ЧАЙ 1001 НІЧ
Товару немає в наявності
Іграшка
Іграшка
Товару немає в наявності
Тетрадь в клетку 60 листов 1вересня шт
Тетрадь в клетку 60 листов 1вересня шт
Товару немає в наявності