Вишневий клафуті - Image

Вишневий клафуті

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch
Клафуті завітав до нас із Франції. Цей незвичайний десерт - щось середнє між запіканкою і пирогом. Клафуті в класичному варіанті (як робили його французи спочатку) готують зі свіжих вишень з кісточками. Невідомо, чому саме кісточки залишали в пирозі, але це явно було незручно і непрактично. Тому все частіше готують клафуті з консервованих вишень. По-перше, це зручніше, так як немає кісточок, а по-друге, консервовані вишні є в будь-який час року, а не тільки в період, коли достигають вишні. Тісто в клафуті теж досить незвичайне - рідке і яєчне. Але проте такий десерт відразу ж створить теплу атмосферу у вашому домі. Це чудовий варіант для тихого сімейного чаювання.

Ingredients for the recipe

Vash Tsukor Sugar 10kg
319.00 349.60

Vash Tsukor Sugar 10kg

10 kg

Ingredients

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

6 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

0,5 склянки

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

1 склянка

Auchan Vanilla Sugar 8g

2 ч.л.

7 Flour 1kg

1 склянка

Salt Egypt

дрібка

Dried Cherries

500 г

Aro Powdered Sugar 250g

2 ст.л.

Homemade Butter

20 г

Preparation steps

01

Духовку розігрійте до 180°C. Добре змастіть маслом формочки (можна використовувати одну велику форму).

02

У чотирьох яєць відокремте білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Розбийте в миску два яйця, влийте ще чотири білка, додайте цукру і збийте до утворення піни.

03

Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте молоко, потім додайте ванільний цукор. Поступово введіть просіяне борошно і сіль і продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.

04

Вишню розморозьте і дайте соку стекти, якщо ви використовуєте свіжі ягоди, видаліть з них кісточки.

05

Викладіть вишні на дно формочок, залийте тістом. Частину ягід викладіть також зверху на тісто. Запікайте протягом 10 хвилин, після чого збавте температуру до 160°C і залиште клафуті в духовці ще на 30 хвилин - тісто має піднятися і підрум'янитися.

06

Проткніть готові клафуті дерев'яною паличкою або зубочисткою - якщо паличка залишилася сухою, пироги готові. Якщо ні - дайте їм ще трохи дійти в духовці. Готові вироби посипте цукровою пудрою, злегка остудіть і подавайте.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Nut Sponge Cake

Nut Sponge Cake

8

50 min