
Добош - угорський торт
Угорська кухня славиться своєю різноманітністю. А десерти в Угорщині - це кулінарні шедеври. Перед угорськими десертами не встоїть ніхто, навіть найзапекліші противники мучного та солодкого. Адже, це в Угорщині жив і працював знаменитий кондитер і засновник мережі ресторанів Карой Гундель. Угорські кав'ярні повняться ненаситними туристами, які приїжджаючи в цю країну, не можуть відірватися від угорської їжі, зокрема від десертів. Ось і сьогодні ми вам пропонуємо спокуситися прекрасним угорським тортиком, який називається Добош. Це традиційний бісквітний угорський торт, з чудовим шоколадним кремом і карамельною глазур'ю. До речі, торт "Добош" був улюбленим тортом імператриці Австро-Угорщини Єлизавети.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
7 шт.
7 Flour 1kg
150 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
450 г.
Biscuit Chocolate Old Collection With Hazelnuts Milk Chocolate 32% 200g
80 г.
Homemade Butter
200 г.
Auchan Vanilla Sugar 8g
2 ст. л.
Salad Sunflower Oil 500ml
за смаком
Preparation steps
01
Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки з 90 г. цукра. В окремій мисці збити білки з 60 г. цукру в піну. Додати 1 ч. л. ванільного цукру і з'єднати з жовтками. Поступово, розмішуючи, всипати 150 г. просіяного борошна.
02
Розігріти духовку до 220°С. Влити 1/5 частину тіста в змащену соняшниковою олією форму і випікати 10 хвилин. Так само спекти ще 4 коржа.
03
Для крему шоколад розламати на шматочки і розтопити, помішуючи, на водяній бані. Дати трохи охолонути. Збити 180 г. злегка розм'якшеного вершкового масла зі 150 г. цукру, з'єднати з шоколадом і 1 ч. л. ванільного цукру.
04
Скласти спечені коржі один на один, промазуючи кожен корж кремом. Нанести крем, що залишився на верх і боки торта.
05
Для карамелі всипати 150 г. цукра у велику сковороду з товстим дном, залити 2-3 ст. л. води і повільно розплавити на маленькому вогні. Додати 20 г. масла, перемішати і готувати до отримання однорідної маси золотисто-коричневого кольору.
06
Швидко перелити карамель на застелене пергаментом деко, дати повністю застигнути.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores



























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)