
Камберлендський соус
Камберлендський соус відноситься до класичної англійської та французької кухні. Він отримав свою назву на честь перебування герцога Камберлендского в місті Ганновері в Німеччині. Там цей соус був приготований придворним кухарем. Вперше соус Камберленд згадується в 1904 році у французькій книзі «Англійська кухня». Це холодний соус з пікантним смаком, подається до м'яса дикої птиці, шинки, холодної індички, окісту, відвареного язику, страв з телятини і баранини. Загалом, він підходить до страв з абсолютно будь-якого м'яса. Хоча Камберленд і прийнято подавати холодним, іноді до холодних страв з птиці допускається подача соусу в гарячому вигляді.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Orange
1 шт.
Spice Ground Ginger
за смаком
Bastida Me Gusta Red Wine 0.75l
3 ст. л.
Lemon
1 шт.
Shallots 250g
3 шт.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Runa Vinegar 9% 0.75l
1 ст. л.
Preparation steps
01
Лимон і апельсин вимити, витерти насухо, нарізати цедру тонкими смужками. Видавити сік з обох фруктів.
02
Залити цедру невеликою кількістю води, довести до кипіння. Воду злити, цедру протушкувати.
03
Цибулю-шалот почистити, дрібно нарізати. Побланширувати в киплячій воді. Вийняти і обсушити.
04
Варення із червоної смородини розігріти на водяній бані, щоб воно стало рідким. Остудити і змішати з цедрою і цибулею.
05
Приправити соус червоним вином, оцетом, соком апельсина і лимона, а також перцем, імбирем і сіллю.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores




























 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)