
Спанакорізо
За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Steamed Rice
120 г
Cherry Tomato
180 г
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
60 мл
Dill 70g
60 г
Spinach Bunch100g
170 г
Akvulya Still Water 2l
500 мл
Salt Egypt
за смаком
Kotanyi Black Pepper Peas 70g
за смаком
Onion
30 г
Preparation steps
01
У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію
02
Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.
03
Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.
04
Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.
05
Залити водою і довести до кипіння.
06
Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.
07
Дати охолонути хвилин 15 і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores





























 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)